Кубрат Пулев!

GOTI каза:
Тук и ще добавя че тези които не спортуват са мързеливци, без характерни типове, готованци. Спорта винаги му е било майката и ще бъде така.

От има няма 9 години тренирам Touch Typing и съм напълно съгласен с това което казваш. :twisted:

Не е въпроса в режима, а в усещането какво можеш и да напрегнеш организма си до краен предел! Не тренирам под час или под някакъв режим а го правя за спорта и желанието :) Бил съм лекоатлет на 600 метра, футбол тренирах, волейбол, бокс и какво ли още не :D Въпроса е че си е кеф да видиш как някой който полага труд в дадена област жъне успех! Браво на Кубрат сега е време да видим дали ще успее да се пребори за първо място :)

И се наричаш лекоатлет, а не знаеш дисциплините ? Няма дисциплина 600 метра, освен в училище.

Revelation каза:
И се наричаш лекоатлет, а не знаеш дисциплините ? Няма дисциплина 600 метра, освен в училище.
А ти къде мислиш, че съм тренирал ? На стадиона в Пекин ли ? :D Такива бяха състезанията в които съм участвал. Вярно все втори трети завършвах от 15 - 20 човека, ноо винаги има по-добри състезатели :) Спокойно си бягах и на маратонските състезания 3 км ноо там изисква друг тип подготовка на атлета :)

По тази логика всички в училище са лекоатлети, а всъщност не са.
Аз лично съм тренирал лека атлетика и бях на 4х100 щафета, висок и дълъг скок.
Като ще се говори за лека атлетика, то да се говори за лека атлетика, а не за училищни занимания, където ни караха да бягаме, колкото да имаме някакво физическо движение, освен умственото.

Fakeheal каза:
GOTI каза:
Тук и ще добавя че тези които не спортуват са мързеливци, без характерни типове, готованци. Спорта винаги му е било майката и ще бъде така.

Хайде, моля, без такива изказвания. Спорта е за хората, които искат да са във форма и да имат режим някакъв, който да спазват. Това, че аз не спортувам не ме прави мързелива || безхарактерна || готованка.
(въпреки че последното се римува с името ми :D)

П.С. || да се приема за OR (или).

Ако знаехте и биология колкото и кодването е такива постове нямаше да има. Спорта не е само самодисциплина.
Само ще дам жокер - оросяване ;)

П.П. Я си признаите кой тука е сПиртист :D

Revelation каза:
Като ще се говори за лека атлетика, то да се говори за лека атлетика, а не за училищни занимания, където ни караха да бягаме, колкото да имаме някакво физическо движение, освен умственото.
Защо трябва да се заяждаш с момчето?

tedo96 каза:
Revelation каза:
Остави го! Не всички сме тренирали в спортни клубове но все пак много такива момчета са падали от "не" добре подготвени теоретически кадри!

Fakeheal каза:
Не е нужно да спортуваш, за да си здрав. Може и без него, просто ти увеличава повече шансовете. ;)

Биологията си я знам.
За всеки организъм е различно! Ако си болен от сърце няма как да хукнеш да бягаш, но един учител преди години казваше така: "Спорта е за всеки! Силни, слаби или просто луди, няма проблем. Не забравяйте, че и шаха е умствен спорт!"

Като спортуваш не се ли износваш по-бързо всъщност? Интересен въпрос, мисля.

А да се приема спорта като начин на живот и всякакви такива измислени неща ми се струват смешни. What Fakeheal said.

tedo96 каза:
Revelation каза:

Е, какво да се заяждам. Всички големи спортисти се взимат тука. Утре ще сравните Юсейн Болт с децата от училище. Има голяма разлика между професионално трениране и това в училище.
Едно, че дисциплините не съвпадат, второ - както казах, в училище е, колкото да накарат децата да възпроизведат малко физически усилия.

@dakata, не отричам, че това е така(че трениращите са падали от нетрениращи), но поне като споменаваш какво си тренирал, то го кажи, ако наистина си го тренирал или конкретно за леката атлетика - да си ходил на реални дисциплини.

Колкото до бокса, не мисля, че точно той учи на дисциплина. Като искаш дисциплина отиди тренирай някой китайско бойно изкуство и приеми техните принципи и традиции.

Сега да кажа и нещо по "Тук и ще добавя че тези които не спортуват са мързеливци, без характерни типове, готованци.".
И защо реши така ? Значи аз съм длъжен да спортувам, така ли ? Кое ме прави мързелив, че просто не искам да тренирам ли ?
Кое от спорта трябва да те направи "характерен" и защо тези, които не тренират автоматично стават "безхарактерни" ?
За готованците - без коментар.

Пълни глупости изговори в тази тема. На теб като ти харесва да тренираш - еми тренирай си, никой не те е спрял, но това не ти дава право да съдиш кой какъв е, защото тренирал/не тренирал.

djman каза:
Като спортуваш не се ли износваш по-бързо всъщност? Интересен въпрос, мисля.

А да се приема спорта като начин на живот и всякакви такива измислени неща ми се струват смешни. What Fakeheal said.
Не знам как и по какъв начин се износваш. И да, много хора спорта го приемат като начин на живот.

explozen каза:
Не знам как и по какъв начин се износваш. И да, много хора спорта го приемат като начин на живот.

Ми, помисли де. Натоварване на сърцето; при колоезденето - износване на коленните стави... :roll: Може и пълни глупости да говоря, но ми изглежда legit.

Иначе от 3 месеца почти всяка вечер карам 20тина км с колелото - не смятам че тази дейност е донесла кой знае какви плюсове в моя живот. :) Освен удоволствието, но това няма общо с физическото здраве.

Както казах вече съм аматьор и не претендирам да съм се занимавал с нещо професионално за да ми обясняваш различните дисциплини! Преди малко се върнах от стадиона врътнах си 15 обиколки като едната е 400 метра! Спокойно бягане врътнах си 6 километра и се прибрах. Кога съм се сравнявал с някой, че да ми вадиш заключение, че съм голям спортист? За бокса мога да кажа, че доста плюсове ми е дал, като изключим болезнените спомени и пищящите уши след здрав спаринг. Основно се успокоява човек и канализира яростта си в контролирана среда. За начин на живот не мисля, че е много лесен защото също като източните бойни изкуства пак изисква страшно много тренировки във фитнеса и извън него. Едно плюсче което ще споделя, е че когато го тренираш със цял куп добри приятели се получава нещо доста интересно. Дразгите се изглаждат доста лесно когато си с ръкавиците ии ако си искал да удариш някой от тях имаш шанса да го сториш :D :D :D

djman каза:
explozen каза:

Ми, помисли де. Натоварване на сърцето; при колоезденето - износване на коленните стави... :roll: Може и пълни глупости да говоря, но ми изглежда legit.

Иначе от 3 месеца почти всяка вечер карам 20тина км с колелото - не смятам че тази дейност е донесла кой знае какви плюсове в моя живот. :) Освен удоволствието, но това няма общо с физическото здраве.
Спорта е здраве. И това не е просто изтъркана фраза. Но спорта за здраве! Професионалният спорт е друго нещо. Там здравето остава на втори план. И мисля, че това е ясно на всеки, който е захванал. Когато се гонят върхови постижения е нормално да се поема риск. Всеки сам си решава за себе си.
Но когато говорим за спорт за здраве или по-точно кросчета в парка, отсечки на стадиона, лостове, фитнес и т.н., стига да спазваш елементарни правила и режим плюсовете са далеч повече. Натоварваш сърцето и не само него, но това помага за развитие на сърдечносъдовата система и увеличаване обема на белите дробове. С времето това ще ти се отблагодари с по-бавен пулс, повече издържливост и т.н. А ставите...ако не спортуваш и дебелееш (в общия случай), мислиш ли, че напрежението върху коленете е по-малко!?
Разбира се, като всичко - с мярка. ;)

djman каза:
explozen каза:

Ха-ха. Човешкото тяло да не е машина бе, пич? Живите организми се регенерират и адаптират постоянно. Ако започнеш да спиш по 15 часа на денонощие и се лишиш от всякакво физическо натоварване, до няколко години си пътник.

Човешкото тяло е машина, бе, пич... Ако го гледаш от правилната гледна точка.

По твоята логика - защо старите хора имат проблеми със ставите? (не казвам че са прекалили със спорта през живота :D)

И защо отиваш в противоположна страна - 15 ч. сън и лишаване всякакво физическо натоварване (което между другото какво е - ако ходя по 2-3 км общо на ден, качвам малко стълби - може би нормален ден, това счита ли се?)

:) така си мисля аз.

Back
Горе