Кукита и JavaScripts

Статус
Not open for further replies.

bganonymous

Registered
Как да направя ако потребителя няма активирани кукита на уеббраузъра си и/или JavaScripts - да му изкарва съобщение и да не ми показва съдържанието на уебсайта? :) Мерси предварително! 8)

Намерих това за проверка дали са включени cookies:
Код:
function areCookiesEnabled() {
        var r = false;
        createCookie("testing", "Hello", 1);
        if (readCookie("testing") != null) {
            r = true;
            eraseCookie("testing");
        }
        return r;
}
А колкото до това дали е включен javascript, според мен няма как да провериш,защото ти фактически за тази проверка трябва да ползваш javascript(по пътя на логиката е така,но може и да греша).

И в случай, че потребителя си е изключил javascript?

По - добре си сетни бисквитка със PHP, опитай се да е извикаш във кода.
Тоест if(isset($_COOKIE['test'])), ако върне false, значи бисквитките са му изключени. Разбира се преди това setcookie();

Представи си, че имаш един клас, който събира разни грешки, който потребителя е генерирал със свойте действия. Тези предупреждения ги показваш във един красив ъгъл от сайта, за да може да е по friendly ситуацията.

Защо когато имаме такъв клас, ние трябва да създаваме излишни неща по html, като може да се напише във php, ще е доста по - удобно. Ще знаеш, че щом този клас е отговорен за предупрежденията, значи и за бисквитките, тоест той е изцяло обвързан със генерирането на предупреждения и грешки.

Така, друго което искам да обърна внимание е:

Ако имаш дадена форма във сайта (примерно, може и нещо друго), което за да се покаже във браузера е нужно, да се сетне една бисквитка, която да контролира нещатата, нали така?

По твоя метод попринцип ако влезна във сайта нормално и бисквитките не са ми сетнати, ще ми изкара грешка. НО ако взема формата и е изпратя от моя сървър, то тогава формата ще е валидна без тази бисквитка, следователно, ако тази бисквитка (която е нямам) е важна за продължението на кода, то аз няма да е имам. Тази бисквитка може да е важна за валидация, за някаква защитата, каквото и да е. Аз няма да е имам, защото съм заобиколил твоята js проверка.

Е да може да напишеш:

PHP:
if(isset($_POST['send'])) {

echo '<script>JS check</script>';

}

Но ако го правиш така, по - добре седни да прочетеш как се структурира един код и защо е в плюс правилната структура.

JS, HTML, CSS са изцяло обвързани със дизайна на едно приложение на 100%.
Всички проверки нужни за един сайт да функционира правилно се извършват само, само във PHP.
JS може да го ползваш като второстепенно, ако проверката от PHP върне грешката, да е генерира динамично със JS, но не и да извършваш сериозните проверки със JS, а ако JS не е сетнат си е показвай със PHP.

Абре, Еди, Еди... ти темата прочел ли си я или си седнал да изнасяш лекции на неправилния човек. Този път няма да се издам кой съм от форума, но си седнал да обясняваш на грешния човек. .

Kakituro каза:
Абре, Еди, Еди... ти темата прочел ли си я или си седнал да изнасяш лекции на неправилния човек. Този път няма да се издам кой съм от форума, но си седнал да обясняваш на грешния човек.

Моля те не казвай кой си, защото наистина не съм любопитен.
Намери си някой друг форум да си спориш с останалите.
Не си прави нови акаунти, защото за какво?
Ти така се издаваш, че си проблемен, че надали ще те пропусна повече от 100 мнения преди да ти го изтрия.

Недей, човече, наистина няма смисъл. Докладват ги подобни индивиди почти веднага. Ако мнението не ми хареса го редактирам и трия акаунта и няма как да получиш дори трибуна ( която търсиш ) за изява.

Най-много 1 мнение да напишеш по така и край. Особено ако си с по малко от 500 мнения няма да се замисля дори дали да го трия.
Помисли малко. Изглеждаш умно момче.
Защо се хабиш ?
Виж какво всъщност си написал.
Огледай темата. Мненията ти ги няма.
Излишен труд и изгубено време.
Това е резултата от цялото ти отделено време за да се направиш на интересен тук.

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе