Къде ми е грешката

TheBlocker89

Registered
PHP:
Мерси предварително!

<?php 
include ('connecttophp.php');

// username and password sent from signup form 
$username=$_POST('username'); 
$password=$_POST('password'); 

$sql="SELECT * FROM Users WHERE username='$username' and password='$password'"; 
$result=mysql_query($sql); 

// Mysql_num_row is counting table row 
$count=mysql_num_rows($result); 
// If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row 

if($count==1){ 
// Register $user, $pass and redirect to file "loginpro.php" 
session_register("username"); 
session_register("password"); 
header("location:loginpro.php"); 
} 
else { 
echo "Wrong Username or Password!"; 
} 
?>
 
Малко depricated функции. session_register() не се използва от доста време насам. Или четеш стара литература, или просто си намерил стар код.
Полетата ти за потр. име и парола не минават никакви проверки, дори паролата не е криптирана. Ако заявката ти изведе грешка ти няма да можеш да разбереш, защото не си добавил or die(mysql_error()).
И най-важното, използваш session_register(), а дори не си стартирал сесията чрез session_start().


Това е на пръв поглед. Може много по-добре да бъде написано.
 
Код:
$username=$_POST('username'); 
$password=$_POST('password');
:arrow:
Код:
$username=$_POST['username']; 
$password=$_POST['password'];
скобите.
 
Galli каза:
Код:
$username=$_POST('username'); 
$password=$_POST('password');
:arrow:
Код:
$username=$_POST['username']; 
$password=$_POST['password'];
скобите.


Пф, на това въобще не му обърнах внимание, хаха. :?:
 
PHP:
$username=$_POST['username']; 
$username = trim(strip_tags(addslashes($username))); 
$password=$_POST['password'];
$password = trim(strip_tags(addslashes($password)));
Защита
;)
 
Msecurity каза:
PHP:
$username=$_POST['username']; 
$username = trim(strip_tags(addslashes($username))); 
$password=$_POST['password'];
$password = trim(strip_tags(addslashes($password)));
Защита
;)

И защо не го направиш директно ми използваш повече редове ? Той в момента колкото спагети ще пише, ти му го оспагетяваш още повече :D
 
Това е направо нямам коментар казахте ми как да го оправя и го баях направил вече , сега стигнах до друг проблем с регистрационният панел ... направо изтрещявам!!... :cry:
 

Горе