Къде според вас са най-качествени компютрите

sw0rdmaster

Registered
Здравейте. Понеже скоро смятам да си взимам нов компютър, искам да ви попитам от къде според вас ще бъде най-добре да го взема. Вие от къде си го взехте и коя фирма според вас е най-добра. Дали от Мулти рама или пък от Ера компютър да ми го сглобят. Дайте предложения и идеи :)

Ще ти предложа да си купиш отделни части и да ги сглобиш! Така ще имаш гаранция на всяка част, а не на целия компютър. Успех!

iCreatives каза:
Ще ти предложа да си купиш отделни части и да ги сглобиш! Така ще имаш гаранция на всяка част, а не на целия компютър. Успех!
+това ще с точно необходимата ти характеристика :)

adrian каза:
admin каза:

+1, компютърът ми е от тях от около 2 години и няма никакви проблеми.

По-принцип силата им е ако решиш да коментираш всяка част от компа ти.
Аз така правя.
Те ми предлагат частите една по една. Казват ми защо ми ги предлагат такива (примерно искам за гейм комп ама да е до 1200 лв.)
Но за всяка една част ти дават причина да е предложена. Примерно тествана е вече 1 година, евтина и надеждна + добра производителност и качество.
Цените са им най-евтините (поне според мен) но най-големия + им е че все още са малка фирма и обръщат внимание на детайлите.
Слагат качествени захранвания.
Като се разраснат ще стане като на всякъде.
Сглобен-продаден- гаранция-франция

Това колко добър и стабилен ще е компютъра не зависи от фирмата, която ти го продава. Зависи от частите и как ще го ползваш. А колкото до избора на магазин - отиваш там дето са най-евтини нещата, които ти трябват, гледаш да са ти изрядни документите за гаранцията и да не ти пробутат друг модел на някоя част, вместо тази, която си поискал.

един приятел си взе лаптоп от мултиДрама, и хич не е доволен много проблеми хардуерни, и главоблъсканици... аз бях взимал от лаптоп.бг лаптоп на 2-3г, смених му само харда, иначе работи на 6.

Еми аз не съм запознат много коя марка за части е по-добра от друга, затова ще попитам тук. Значи искам да е доста силен компютъра, за да мога да сложа 2 ОС и да не ми лагва и да си вървят нещата като по мед и масло както се вика. Едната ОС ще е Убунту, която ще бъде "работна" ОС. Имам предвид на нея ще правя разни проекти например, програмите, които ползвам за тези проекти, текстови редактори с 1 дума буквално работна. А другата ще бъде Уиндолс 7, които ще го ползвам за игри, чат тва онова. Общо взето за развлечение. Но игрите ще са по-нови предполагам, така че да не е слаб компютъра. Предложете г/д добри параметри за тези изисквания, за да не ми лагват игрите да кажем, да не забива като пусна 2-3 програми на веднъж и т.н. Благодаря предварително

sw0rdmaster каза:
Еми аз не съм запознат много коя марка за части е по-добра от друга, затова ще попитам тук. Значи искам да е доста силен компютъра, за да мога да сложа 2 ОС и да не ми лагва и да си вървят нещата като по мед и масло както се вика. Едната ОС ще е Убунту, която ще бъде "работна" ОС. Имам предвид на нея ще правя разни проекти например, програмите, които ползвам за тези проекти, текстови редактори с 1 дума буквално работна. А другата ще бъде Уиндолс 7, които ще го ползвам за игри, чат тва онова. Общо взето за развлечение. Но игрите ще са по-нови предполагам, така че да не е слаб компютъра. Предложете г/д добри параметри за тези изисквания, за да не ми лагват игрите да кажем, да не забива като пусна 2-3 програми на веднъж и т.н. Благодаря предварително

До какви пари?

MontefuckeR каза:
един приятел си взе лаптоп от мултиДрама, и хич не е доволен много проблеми хардуерни, и главоблъсканици... аз бях взимал от лаптоп.бг лаптоп на 2-3г, смених му само харда, иначе работи на 6.

И какво значение има от къде го е взел? Да не би те да ги произвеждат, та ще са виновни за хардуерните дефекти на производителя.

StormBreaker каза:
MontefuckeR каза:

И какво значение има от къде го е взел? Да не би те да ги произвеждат, та ще са виновни за хардуерните дефекти на производителя.

Не са, но е доста важно как ще се отнесат към евентуалните хардуерни дефекти :)

djman каза:
StormBreaker каза:
MontefuckeR каза:

Напротив. Има марка Multirama, моят стар компютър беше с кутия марка Multirama и захранване марка Multirama, което беше много шумно, и освен това изгоря. Днес си купих 2 пъти по-слаб компютър, обаче е Fudjitsu-Siemens и просто разликата е от земята до небето. Марковите компютри, като Apple, Dell, IBM и Fudjitsu-Siemens почти не се развалят, за разлика от боклуците, като Gigabyte, Multirama и пр.

Предишния ми трошляк на Multirama шумеше като турбина на Боинг 737, а сега с тоя Fudjitsu-Siemens ми е някакво супер странно, защото не издава абсолютно никакъв шум... ама под никакъв имам предвид наистина никакъв. :)

gLaVoReZa каза:
djman каза:
StormBreaker каза:

Напротив. Има марка Multirama, моят стар компютър беше с кутия марка Multirama и захранване марка Multirama, което беше много шумно, и освен това изгоря. Днес си купих 2 пъти по-слаб компютър, обаче е Fudjitsu-Siemens и просто разликата е от земята до небето. Марковите компютри, като Apple, Dell, IBM и Fudjitsu-Siemens почти не се развалят, за разлика от боклуците, като Gigabyte, Multirama и пр.

Предишния ми трошляк на Multirama шумеше като турбина на Боинг 737, а сега с тоя Fudjitsu-Siemens ми е някакво супер странно, защото не издава абсолютно никакъв шум... ама под никакъв имам предвид наистина никакъв. :)

Подкрепям мнението ти и с двете ръце аз преди имах един китайски ментак закупен от технополис и го замених с IBM с по слаби параметри и разликата е от тук до небето напълно безшумен абе марковата машинка си е маркова :lol:

admin каза:
sw0rdmaster каза:

До какви пари?

Около 800лв :) Може и не толкова скъп, но все пак както прецените

А вместо да купувате готови щайги, най-добре е да си изберете ВИЕ компонентите, да ги купите и да ги съберете :)

djman каза:
А вместо да купувате готови щайги, най-добре е да си изберете ВИЕ компонентите, да ги купите и да ги съберете :)
Ники, най-добре така направи и аз ще ти го сглобя... :twisted:

Ясно вече, че ще е на части, но някой няма ли да ми каже г/д добри параметри за изискванията, които посочих. До 800лв г/д. Благодаря

sw0rdmaster каза:
Ясно вече, че ще е на части, но някой няма ли да ми каже г/д добри параметри за изискванията, които посочих. До 800лв г/д. Благодаря

Свържи се с outmax. Нека ти направят оферта за части до 800 лв. за компютър.
Обясни им какво точно искаш да прави компа.
Не забравяй, че за новите игри ще ти трябва добра видео карта. СПоред мен минимум тя ще е 200 лв. за да вървят добре.
След това постни офертата тук за всички части и всички цени.
Да ги коментират останалите и да ти дадат акъл дали е добре и може ли да се промени нещо.
След това като си готов те от outmax ще ти ги продадат частите и ще ти ги сглобят безплатно. Сглопката е важна да е направена като хората макар, че е лесно. По-добре да се направи от някой който знае какво се прави.
Наскоро правих една конфигурация за гейм но излезе 1000 лв.
Трябва да я намеря да ти я дам.

Но иначе какво ти пречи да вземеш оферта от outmax и да я постнеш тук?
Малко да си почешаме езиците кое какво е и дали е добро или не.
Някой може да ти даде по добра идея.
Накрая може да си ги купиш от пловдив и д аси ги сглобиш сам.
аз лично от много места съм взимал оферти и после на базата на тях съм решавал.

Пробвай.

Back
Горе