Линк в същия прозорец

teroristd

Registered
Заглавието на темата е малко объркващо :) , но ето за какво става на въпрос. Имам регистрационна форма и ако всичко е наред, изпращам на имейла линк с активационен код. Когато се щтркне на линка, проверявам кода и ако е ок активирам акаунта. Всичко работи, но когато щтркна линка винаги ми отваря нов таб в браузъра. Как да го направя да се отваря във вече отворения?

teroristd каза:
Заглавието на темата е малко объркващо :) , но ето за какво става на въпрос. Имам регистрационна форма и ако всичко е наред, изпращам на имейла линк с активационен код. Когато се щтркне на линка, проверявам кода и ако е ок активирам акаунта. Всичко работи, но когато щтркна линка винаги ми отваря нов таб в браузъра. Как да го направя да се отваря във вече отворения?
form target

Value Description
_blank The response is displayed in a new window or tab
_self The response is displayed in the same frame (this is default)
_parent The response is displayed in the parent frame
_top The response is displayed in the full body of the window
framename The response is displayed in a named iframe

:)

Ето как ми изглежда линка който пращам. Какво и къде трябва да сложа?
Код:
<a href="http://localhost/SiteBeta/public/activation/start/' . $accCode . '">To activate your account click here.</a>

teroristd каза:
Да но може да е всяка поща, това няма значение.

Тогава.. Това едва ли зависи от тебе.
Най-вероятно имат филтри и добавят target-а сами.

//offtopic
От потребителска гледна точка е по-добре да се отвярят в нов прозорец в случай, че са влезли в пощата си не само да потвърдят акаунта си.

eLite каза:
teroristd каза:
Да но може да е всяка поща, това няма значение.

Тогава.. Това едва ли зависи от тебе.
Най-вероятно имат филтри и добавят target-а сами.

//offtopic
От потребителска гледна точка е по-добре да се отвярят в нов прозорец в случай, че са влезли в пощата си не само да потвърдят акаунта си.

Не мисля че добавят target-и. Преди време се регистрирах някъде и ми отвори активацията в същия прозорец където се регистрирах. Дори не в прозореца където бях отворил пощата.

HTML:
<a href="http://localhost/SiteBeta/public/activation/start/' . $accCode . '" target="_self">To activate your account click here.</a>

target="_self" :idea:

teroristd каза:
не как трябва да стане
HTML:
onclick="javascript:window.open('URL', '_self')"

Но не мисля, че ще свърши работа, съмнявам се пощите да изпълняват js...

anonimen каза:
teroristd каза:
не как трябва да стане
HTML:
onclick="javascript:window.open('URL', '_self')"

Но не мисля, че ще свърши работа, съмнявам се пощите да изпълняват js...
Тамйн нещо подобно и аз щях да постна. Не съм сигурен дали изпълняват JS. Защо просто не го оставиш така? Вече е споменато, че самите пощи вероятно насочват релациите и посоките на връзките в тях.

Back
Горе