Логване и коментари

render1967

Registered
Желанието ми е да дам възможност, на определено от мен място в сайта, да се оставят коментари (в рамките на 2-3 изречения) по дадена тема, но не от всеки случайно попаднал на страница ми, а след регистрация. И освен това да мога да редактирам кои коментари да са видими на страницата като изтривам тези, които желая. Моля за помощ - как се прави всичко това - системата за рагистрация, коментарите - всичко. И има ли от къде да го взема готово? Например код, който да вградя направо в html страницата, която съм определил за коментарите. Предварително казвам, че съм абсолютно начинаещ - имам известни познания по html и съвсем бегло съм запознат с CSS. Ще съм благодарен на всеки конструктивен и съвет.

Това, което ти искаш да създадеш изисква много повече познания от HTML+CSS :) За система за регистрация трябва да използваш сървърен скриптов език (PHP, Perl, Ruby .....) и база данни. Дори и да намерш код няма да можеш да го тестваш в къщи, защото като използваш сървърен език трябва да имаш инсталиран уеб сървър :) Моя съвет е да не се занимаваш с нещо, което не разбираш. По-добре седни да понаучиш PHP, натрупай поне базови познания и тогава вече потърси готова система или се опитай сам да си я напишеш. Поздрави :)

Напълно съм съгласен с I_V_O. Но да те упътя поне как да си намериш "инструментите" за направата на това което искаш. Първо изтегли от някъде xampp пакета(който съдържа apache, php, mysql и т.н.) и както каза I_V_O сядаш и почваш да четеш за всички поотделно. Ако не можеш да се справиш с намирането, инсталацията или с боравенето на xampp пиши ми ЛС.

Back
Горе