Малко помощ относно "Кой е онлайн във форума"

amig0o

Registered
Здравейте.
Имам един проблем, който се мъча да оправя вече няколко месеца и вече нямам идеи от какво може да се появява..

Интегрирали сме phpbb форум със писан сайт.
Сайтът за който става въпрос е http://cs-plovdiv.info
Проблемът е, че сме сложили код горе в ляво на сайта, който да изкарва информацията за онлайн потребители и гости чрез phpbb
Но информацията, която изкарва кода е нереална..
Отворете http://cs-plovdiv.info/forum/ и погледнете горе в ляво цифрите на гостите. С всеки рефреш на сайта цифрата се увеличава.
Също така забелязах, че когато отварям форума ми зарежда адски бавно и мисля, че проблема идва от това..

Също така когато вляза в админ панела на phpbb в началната страница ми изкарва грешка защото самата страница не може да зареди толкова много посетители..
Имало е няколко пъти когато ми я отваря без проблем и съм виждал всички тези посетители с едни и същи IP адреси..

Мисълта ми е може ли да се оправи това и да ми показва реални гости.
Ако това не може да се оправи то тогава има ли вероятност да премахна проверката на онлайн посетители от форума?

Ще съм благодарен на всеки който може да помогне с нещо или да ме насочи на някъде..
Благодаря предварително

пробва ли да инсталираш нов форум и да прехвърлиш базата данни ( темите и потебителите ) да видиш дали го прави същия проблем ..?

RiddleR каза:
пробва ли да инсталираш нов форум и да прехвърлиш базата данни ( темите и потебителите ) да видиш дали го прави същия проблем ..?

Не съм, но мисля, че няма да има ефект..

пробвай, сигурен съм, че няма да прави така, инсталирал ли си някакви модове по форума ?

RiddleR каза:
пробвай, сигурен съм, че няма да прави така, инсталирал ли си някакви модове по форума ?

Не съм инсталирал модули, но съм добавял някои работи по форума като съм гледал уроци от тук

amig0o каза:
RiddleR каза:

Не съм инсталирал модули, но съм добавял някои работи по форума като съм гледал уроци от тук
а като махнеш кода, дето изкарва тая информация пак ли си остава същото ?

И без кода пак зарежда бавно..
Мисля, че всички тези гости са някви google ботове, но не е логично при всеки рефреш да стават все повече и повече..

Ако забраня форума за всички за известно време (да речем 4-5 часа) и като го пусна цъфрата на гостите си е нормална, но с времето се трупа..

щом казваш, че са с еднакви ип-адреси, блокирай цялата мрежа ... :) блокирай първите 4-ри цифри на ип-то ...

И това съм пробвал..
Веднага се появява нов IP адрес.
А при тази цифра от гости: 58930 със сигурност IP-то не е едно..
Няма как да видя IP-та от админ панела на форума защото index-a в админ панела не ми зарежда именно заради тези толкова много гости..
Ето каква грешка ми изкава в index-a на админ панела:

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in /home/csplovd5/public_html/forum/db/mysql.php on line 228

Проблема е по-скоро от форума, не от ботове.Разгледай кодовете във форума, който си пипал (модове).Ако искаш мога да ти погледна файловете, само ми прати на лично нещо за връзка.

Ще взема да го преинсталирам пък ще видим кво ще стане..

Back
Горе