Малко помощ относно поставяне на фон

ludiamax

Registered
Здравейте,
Някой може ли да ми каже как е направена тази снимка http://dox.bg/files/dw?a=9bbe79c521 и на мен ми се струва, че има намеса и на 3ds max . Знам че шкафа е сниман с фотоапарат и е поставен фон, но с каква програма или как по точно е поставен.
Благодаря предварително на всички

Не мисля, че изобщо нещо е пипано по тази снимка, снимана е и така е качена.

Тази снимка е правена в магазин, това е декор отзад.

Също така - сянките изглеждат доста реалистични.

Не не е декор аз я имам изрязана в psd, но не знам с коя програма е постигнат този ефект, рисунка е фона на 100% го казвам.

Всичко от тази снимка може да стане с малко повече играчка на фотошоп с warp. Само с шкафа ще е по- трудно.

Това е рендър на някакъв 3D софтуер - 3Ds Max, Cinema 4D... Там има настройки на рендър енджина, слагат се материали, също и Ambient Occlusion, Depth of Field, Global Illumination и др. Фона е такъв, защото има Area Lightening т.е. осветление, също и Multi-Pass, който разделя светлините, сенките и т.н.

Все пак гледам че във файла е записана камера Canon EOS 5D, но ми се струва че е рендър от софтуер, защото просто си личи, въпреки че може да се направи още по-реално.

0ac7846c41cc5a17.jpg

@kikity_94 Няма как да постигнеш такъв ефект, защото 3D софтуера ти прави реални отражения, сенки, осветления, колижъни и др., както ще са в реална обстановка.

@eddyy93 Снимката е обработвана с някакъв софтуер със сигурност.

@ludiamax Не е рисунка, разгледай някои 3D рендъри и ще видиш за какво става въпрос, правилно се беше насочил към 3D софтуер...

Аз по принцип работя с 3ds max ще разгледам как става номера точно и ще споделя в темата

шкафа е сниман
ако беше рендер едва ли някой щеше да го направи с разминати фуги
що се отнася до фона не е никакъв проблема да се направи във фотошоп при положение че имаш подобен фон
важен е подборе на двете снимки и от там нататък с малко опит всичко се постига

Та сега въпросът ми е може ли някой да ми каже как да я импортна снимката в 3ds max от там нататък аз ще се оправя с интериора

mania каза:
шкафа е сниман
ако беше рендер едва ли някой щеше да го направи с разминати фуги
що се отнася до фона не е никакъв проблема да се направи във фотошоп при положение че имаш подобен фон
важен е подборе на двете снимки и от там нататък с малко опит всичко се постига

Според мен е рендър, защото забележи материала отгоре, също и отражението на ръба отдясно, отделно килима, който няма сянка. Представи си светлината къде ще е, погледни фона, погледни сянката на шкафа отдолу. Много странно изображение, това пък над шкафа не дропва сянка наляво, а равномерна от всяка страна. Явно са наредени. nvm, фона е текстура с дърво и е осветена горе вдясно, ако само той те интересува, можеш да го направиш с Photoshop или да добавиш светлина.

Ами не само той а по принцип как се прави понеже искам да направя един гардероб по подобен начин като в интериор нещо от сорта, не ми се чертая на ново в 3ds max-a гардероба де :)

Е то искам да схвана как става номера лесно е някой друг да го направи предполагам и дали се вкарва psd-то в 3ds max или в някаква друга програма

ludiamax каза:
Е то искам да схвана как става номера лесно е някой друг да го направи предполагам и дали се вкарва psd-то в 3ds max или в някаква друга програма

Ако говориш за фона да го имаш в 3Ds Max - слагаш го просто като текстура на материала и след това го лепиш на стената, която е Plane, Cube или др.

Това е Фотоманипулация или калпав рендър. Перспективата е много крива.

Иначе - http://www.3dworld-wide.com/matte_shadow.html

Ами не знам дали ще стане искам самия шкаф да го направя в друг интериор, който няма нищо общо с този

Battleman каза:
Това е Фотоманипулация или калпав рендър. Перспективата е много крива.

Иначе - http://www.3dworld-wide.com/matte_shadow.html

Аз искам обратното да направя имам направен интериор и искам да сложа снимка, която е обработена и изрязана с Photoshop

Ами бухай изрязаната картинка в нов лейър върху рендъра и почвай да тъкмиш, като вземеш предвид тези фактори - източник на светлина, сянка и отражения.

Да и това не е лошо като идея но сякаш по трудоемко и няма да е реалистично

Да, трудоемко е. Но, в зависимост от сложността на предмета от изрязаното изображение, моделирането може да бъде още по-трудно. А дали ще изглежда реалистично, то това зависи от уменията и опита ти в обработването на изображения.

То, между другото си е направо рисуване.

:lol:

Back
Горе