Здравейте, направих си пазарска количка със сесии и когато се добави продукт в количката добавя ид-то на продукта в масив всяко ид е с нов ключ в масива, но сега реших малко да я разширя, като в ключа добавя още някои стойности, като колко бройки е поръчал и размера на продукта. В началото масива изглеждаше по този начин
Array ( [1] => 1 [2] => 2 [3] => 3 ) - Ключ 1 е продукт с ИД 1, Ключ 2 е продукт с ИД 2 и т.н.
Сега след като добавих тези работи масива ми изглежда по този начин
Array ( [1] => 1 1 S [2] => 2 5 S [3] => 3 4 XXXL )
В ключима по 3 стойности
Ключ 1 :
1-ид-то на продукта
1-Бройката на продуктите
S-размера на продукта
В първия случаи ползвах explode за да разделя масива на ключове като ползвам всяко ид. Сега се чудя как след като го разделя после да разделя и стойностите от всеки ключ да мога да ползвам всяка стойност от ключа.
Надявам се, че сте ме разбрали ако не пак ще опитам да обесня
EDIT: // Замислих се малко-повече и се зачудих длаи няма да стане с многомерни масиви, обаче не съм сигурен дали ще се справя.
В момента добавям продукта в сесията ето така:
Накрая се получава ето това:
В ключима по 3 стойности
Ключ 1 :
1-ид-то на продукта
1-Бройката на продуктите
S-размера на продукта
Сега се зачудих как може да стане следното нещо с многомерни масиви, примерно ид-то на продукта да е самият ключ този ключ да садържа друг масив с размера и този масив да садържа друг с колко бройки са поръчани
Array ( [1] => 1 [2] => 2 [3] => 3 ) - Ключ 1 е продукт с ИД 1, Ключ 2 е продукт с ИД 2 и т.н.
Сега след като добавих тези работи масива ми изглежда по този начин
В ключима по 3 стойности
Ключ 1 :
1-ид-то на продукта
1-Бройката на продуктите
S-размера на продукта
В първия случаи ползвах explode за да разделя масива на ключове като ползвам всяко ид. Сега се чудя как след като го разделя после да разделя и стойностите от всеки ключ да мога да ползвам всяка стойност от ключа.
Надявам се, че сте ме разбрали ако не пак ще опитам да обесня
EDIT: // Замислих се малко-повече и се зачудих длаи няма да стане с многомерни масиви, обаче не съм сигурен дали ще се справя.
В момента добавям продукта в сесията ето така:
PHP:
$_SESSION['shoppingCart'] = $_SESSION['shoppingCart'].","."$item_id $item_piece $size";
В ключима по 3 стойности
Ключ 1 :
1-ид-то на продукта
1-Бройката на продуктите
S-размера на продукта
Сега се зачудих как може да стане следното нещо с многомерни масиви, примерно ид-то на продукта да е самият ключ този ключ да садържа друг масив с размера и този масив да садържа друг с колко бройки са поръчани