Малко помощ...

MrHyde

Registered
Здравейте. Нуждая се от малко помощ. Значи, направих си дизайн за сайт със фотошоп, и сега искам да го кача в нета. Но за жалост не съм много запознат с HTML, PHP, Java, Flash, CSS и другите езици. За това, ако може някой да ми обясни как мога да си направя готовия дизайн на сайт, ще му бъда много благодарен! :) Мисля да ползвам Dreamweaver (макар, че преди не съм я ползвал..). Моля ако може, пишете в тази тема, или ми пишете ЛС за да се разберем по скайп. Благодаря Ви предварително! :)

ами то вариянти много. След като си направил дизайн, на фотошоп-а , трябва тоя дизайн да се нареже или , казано по друг начин - да се кодира.Кодирането представлява нарязване на така да се каже парченца на дизайна и с хтмл,цсс да се сглоби , така ,че да стане това , което трябва. Прави се на части, защото има възможност дадени картинки да се повтарят и няма нужда от една голямя , тежка , след акто може да се ползва част , която се повтаря и се зарежда съответно по-бързо( а също за разпъването на сайта, т.е под различни резолюции да се запазва целосста на сайта.)
Та съветвам те да учиш CSS и HTML( тук вече не е мн сложно , мн от нещата са изчистени и се ползва по базово, по-основни неща), наблегни на цсс-а като за начало. С dreamweavera , може да го ползваш да пишеш код, а може и направо да си съединяваш картинки(което е старо и непрепоръчително) , аз лично го харесвам за писане на код.

http://videotutorials-bg.com/lessons.php?action=viewsub&id=26

изгледай тези уроци да придобиеш бегла представа, а и ще научиш за кодирането

Back
Горе