Мобилен интернет

ventsi34

Registered
Здравейте, искам да попитам някой ползва ли мобилен интернет през телефона си и главно ме интересува когато свършат мегабайтите на пълна скорост много ли става бавен интернета за обикновено сърфиране в мрежата без видео сваляне и такива просто разглеждане на страници?

П.С. Когато свършат мегабайтите на пълна скорост тя се намаля до 64Kbps на този договор, който се чудя дали да сключа

64 kbps е практически неизползваем, за разлика от 128 - той поне става за нещо (виваком) ;)

ventsi34 каза:
Да на Виваком е този договор значи да не се обвързвам.

виваком ако не се лъжа са последните с по-висока скорост след изтичането на бързите, но при по-високите тарифи. Скоро май и при тях няма да има 128...

Аз ползвам на Виваком мобилен нет към плана си. Имам 350МВ на макс скорост и да ти кажа от 6 месеца съм така и никога до сега не съм го изразходвал. Но чувам от познати, че не е чак толкова бавен...

И аз съм на viva-та ... с 50MB на месец за 5лв :D после става 128 kbps и на мен ми върши работа да разцъкам facebook и ако ми трябва да отворя някой сайт, даже и приложения от маркета си свалям :D Тия 50MB свършват бързо ... за 3-4 дни според мен :) но много зависи от приложенията които се ползват и от това колко и за какво се ползва нета :)

Аз съм на мтел... ии като ми свърши бърния нет 50мб , ... става само за фейсбук... един сайт ми го зарежда 5 минути....

DarkAngelOfhope каза:
И аз съм на viva-та ... с 50MB на месец за 5лв :D после става 128 kbps и на мен ми върши работа да разцъкам facebook и ако ми трябва да отворя някой сайт, даже и приложения от маркета си свалям :D Тия 50MB свършват бързо ... за 3-4 дни според мен :) но много зависи от приложенията които се ползват и от това колко и за какво се ползва нета :)

Ми не знам, но аз ползвам вайбъра, фейса+месинджъра, туйтър, уатсап и сайтове от време на време, един апп за времето и харча по ~150-200МВ на месец ... таксата ми е 10лв май. Доволен съм.

vinsbg каза:
DarkAngelOfhope каза:

Ми не знам, но аз ползвам вайбъра, фейса+месинджъра, туйтър, уатсап и сайтове от време на време, един апп за времето и харча по ~150-200МВ на месец ... таксата ми е 10лв май. Доволен съм.

е то и аз съм доволен :) даже и на бавната скорост ми върши работа, аз телефона и нета ги взех за да "бия кучето" на работа (както бях споделил в темата ми за закупуване на нов телефон :D ) С малко повече търпение съм гледал и клипове в youtube на бавната скорост :D Ама скоро не съм гледал колко нет ползвам за месеца, ама и аз май там някъде 150-200MB :)

edit: ей сега погледнах за последния месец имам използвани 300 MB като 130 са за facebook, аз Skype (за телефона), viber и подобни не използвам :P

и btw някой знае ли как да си премахна Skype абонатите от указателя на телефона, че един път ми се наложи да го пусна тоя Skype и ми ги смеси :D Android 4.2 ми е системата :)

DarkAngelOfhope каза:
и btw някой знае ли как да си премахна Skype абонатите от указателя на телефона, че един път ми се наложи да го пусна тоя Skype и ми ги смеси :D Android 4.2 ми е системата :)

System settings - (Accounts) Skype - Sync Contacts [unchecked]
People - Menu - Contacts to display
Phone - (last tab) Menu - Contacts to display

значи 64Kbps не става така ли да разбирам? Става въпрос да не ми зарежда нормална страница примерно някоя статия 5 минути...

Е чак 5 мин няма да е, зависи колко информация има да зареди. Ако става въпрос за vivacom там трябва да е 128kbps а не 64 :)

@djman - мерси :)

Мтел са крайни боклуци след изчерпванмето е 10-15kb.И колкото и да им го казвах си останаха боклуци.

rutera24 каза:
Мтел са крайни боклуци след изчерпванмето е 10-15kb.И колкото и да им го казвах си останаха боклуци.

http://www.wolframalpha.com/input/?i=128+kbps+to+kilobytes%2Fs

:D

StormBreaker каза:
rutera24 каза:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=128+kbps+to+kilobytes%2Fs
:D

Ммм даа това ми хареса... 128 килобита в сек. се равняват на 16 килобайта... :D
ПП: и аз използвам нета на мтел балъците... и потвърждавам мнението че са пълни боклуци.... скоростта е под всяква критика....

Back
Горе