Направата на буквата B по този начин... нужда от помощ

stone1

Registered
Здравейте пробвах поне 10 начина да направия B по този начин http://vipapartsofia.com/bg/images/logo.jpg както е направено V-to ако някой има идей как да го направия или има някакъв готов вариант нека да помогне защото просто не ми идва никаква идея как да го направия :)

Правиш си сферата, с блестящите ефекти в нов слой и после хващаш пен тул и изрязваш две "улейчета" които да очертават ВЕ-то. Като му дадеш дроп шадоу би трябвало да се получи същото.

b.jpg

Слагаш си какъвто искаш фон правиш нов лейът правиш кръг оцветяваш го слагаш му Dropshadow по желание слагаш текст с буквата B задържаш шифт и кликаш върху лейъра със буквата така ще ти я маркира отиваш на лейъра със кръга нагласяш си селекцията и изтриваш след това махаш лейъра със буквата и си готов!

Правиш сфера. От Blending Options на сферата и й задаваш сянка (Drop Shadow). След това пишеш с Text tool-а буквата V с бял цвят и я слагаш върху сферата. Нагласяш я според сферата, която си нарисувал, като натиснеш Ctrl + T. След това хващах леяра с текста и го дърпаш под леяра със сферата. Така се откриват краищата на V-то. Хващаш Ereaser tool и изтриваш краищата. Пак дърпаш леяра на V-то над сферата и си готов.

P.S. На текста в V-то слагаш сянка.

Аа да. За други букви принципът е същия, само, че селектираш мястото за изрязване не с пен тул, а ми с магическата пръчка върху буквата ;)

Сфера, пишеш буквата, селектираш и триеш частта от сферата. Най-простия начин.

Ми глей ся правиш я сверата и може примерно зимаш Marque tool и правиш там нещо като в и после цъкаш б/у леара със сверата и натискаш бутона на клавиятурата Delete...И готово после малко му слагаш Blending options за да е по красиво и ефектно и готово...

Back
Горе