Направа на web crawler

Статус
Not open for further replies.

trevata

Registered
Благодаря на всички отзовали се, намерил съм човек.

Здравейте!

Тъй като нямам време (пък може би и желание) ми трябва човек, който е в час и му се занимава да направи бот за ровене из страници и фетчване на съдъражание от тях.

За какво става на въпрос?
Бота трябва да се рови из страници на английски сайтове за оферти и съответно да фетчва тяхното съдържание, респективно да вкарва това съдържание в локална база данни. Сайтовете не са много и не са особено различни като структура.

Информацията, която ще трябва да взима е:

1) Заглавие
2) Линк на картинка (ако има)
3) Цена
4) URL
5) Описание (ако има)

Сайтовете са от този тип:

foodbargains . co . uk
homebargains . co . uk
bikersbargains . co . uk

Ако имате въпроси, моля питайте ме на ЛС.

Разбира се, работата е срещу заплащане.

Моля давайте оферти, под оферти разбирам и вашата идея как може да стане това, за да знам до колко ефективна ще бъде работата ви (без кодове и тем подобни, просто как виждате нещата, написано в свободен текст), на ЛС като включвате приблизителната сума, която искате да получите в замяна на свършената от вас работа и приблизително време, за което ще можете да свършите поставената задача.
 
различните особености като новина,линк,цена и т.н. в съответни полета "name" , "url" , "prize" ли трябва да се вкарват в БД или може в едно поле "info" с голям varchar примерно ?
 
Да, информацията трябва да се вкарва в съответстващи полета на базата данни. Тя е готова и при започване на работа или сериозен интерес ще получите структурата.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе