Начинаещ Web дизайнер

xto

Registered
Здравейте от скоро се занимавам с дизайн до сега се занимавах само с програмиране но мисля че трябва да почна вече и с това 8)

Като начинаещ искам да знам с какво трябва да започна какво трябва да чета какви програми трябва да използвам и от какви сайтове трябва да си събирам информацията за да сам в течение с най новите неща които излизат .... :?: идеи имам искам просто да мога да ги реализирам до сега сам работил с Macromedia Fireworks 8 просто нещата които е трябвало да правя са били малки а програмата ми попълваше нуждите но сега искам нещо по голямо почвам да се занимавам с photo Shop как най лесно мога да го науча и какво трябва да му уча .... :)

Нека Дискусират само хора които знаят какво говорят за да има смисъл от темата не само за мен а и за други които не са в час .... :lol:

Започни с PHOTOSHOP :)

Лесен е за разбиране, може да почнеш и с ГИМП, после PHOTOSHOP-а.

Може след това да минеш на Флаш и като свикнеш да правиш графиките и т.н.. Може да почнеш да ги свързваш с кодовете с Дриим Ъеавер

какво е ГИМП
Също от къде мога да гледам уроци не сам тука за photoshop по добре да са в български сайтове ....
Също от къде мога да си тегля Брушове за пхото шоп или така нр четки ... ;)
Също мисля сега на заплата да си купя един таблет А4 формат .... добра идея ли е мисля че ще трябва да му свикна ...

http://photoshop-bg.com
http://uroci.net
Сайтове за уроци, а и тук има хубави и добри уроци.
Четки пишеш в Чичо гоогле Brushes for PhotoShop и ще ти излязат много :)

@xto само едно нещо ще ти кажа - Или Дизайн или КОД ;) Познавам дизайнери които с ръка на сърцето мога да кажа че са едни от най- добрите (да не кажа най- добрите в БГ) и те са ми казали че неможе да си добър и в 2-те или едното или другото. Разбира се има хора където разбират от Дизайн и код но те не са чак толкова добри. Ако искаш професионалнo да се занимаваш с дизайн откажи се от кода :)

да искам професионално да се занимавам с това... искам да зарежа кода и да почна само с дизайн ..... искам да следя най новите тенденции в това ще почна сега да чета на ляво на дясно ;)

Back
Горе