Немога да намеря решение за спамерите(Помагайте)

stillo

Registered
Здравейте нов съм във форума но все пак научих доста от този сайт...та въпроса ми е следния,някой може ли да ми каже сигурен начин да се отърва от спамерите които постоянно ми се регистрирват във форума.Та отначало попдаднах на един лесен урок против такива ботове с който трябваше да махна "сайта" при регистрация и понеже повечето ботове били програмирани да се регват с уеб сайт...нямало да се регистрират повече...

Това ок направих го но не спрях нищо с това,та днес реших да си вкарам форумчето във ред и да са отърва от тея досадни ботове и си инсталирах мод който изисква картинен код при регистрация...и тфа добре ама гадните твари продължават да ми се регистрирват във форума.

Дайте някъв сигурен начин с който вие сте се справили с тея досадни спамери..

п.п. проверих мода със кодът работи си...

Промени шрифта на кода за картинката. Добави различни цветове и някакви фигури по фоновото изображение за да не различава бота текста на картинката.

Мисля, че един анти-бот въпрос ще ти е по-полезен. На мен този анти-бот въпрос ми върши страхотна работа:
phpbb-bulgaria.info/phpbb3-uroci/phpbb3-antibot-vupros-t58.html

Ако си с тройката замени потвърждаването на код с някакъв въпрос на който трябва да се отговори за да се регистрираш. Това би трябвало да помогне

Rushvet каза:
Промени шрифта на кода за картинката. Добави различни цветове и някакви фигури по фоновото изображение за да не различава бота текста на картинката.

Искаш да кажеш че ако сменя картинките на буквите и цифрите смисал да си направя някви мои...няма да може да ги познава тогава така ли ?

Foka каза:
Ако си с тройката замени потвърждаването на код с някакъв въпрос на който трябва да се отговори за да се регистрираш. Това би трябвало да помогне

Със phpbb2 съм съжелявам че съм забравил да напиша... иначе и аз го мислих това като решение ще оставя кода и ще добавя антибот въпрос... и тогава ако продължават да се регистрирват незнам вече...
макар че е малко гадно като се регваш 1000 защити ама по важно е да няма спамери че ми писна да ги трия...

Благодаря на всички отзовали се... :?:

Да промени шрифта на някой по неразпространен и смени фоновата картинка. Така ще объркаш ботовете и няма да могат да разпознаят цифрите. Или да оцветиш някой цифри от картинката в различен цвят и само те да се пишат в полето. Ботовете не са много умни и има спасение по ралзични начини.

За сега сложих антибот въпроси и вече почти един ден не са се регистрирвали,като мисля да остане и код защитата,вече даже мисля че се отървах от досадните ботове...

Така че хора ако искате да спрът да ви се регистрирват досадните ботове първо започнете отТУК Урокът е лесен и е доста ефективен...

И все пак благодаря на всички отзовали се... :wink:

Back
Горе