Нов облик и бъгове по форума

Само не добавяй никакви модератори - всички до един не ставаха за нищо + че няма толкова контент че въобще да са нужни такива.
Който бил бил.
Що бе човек. :) Нали и те мислят за доброто на форума. А и знаеш ме мен, голямо сърце, хахаха. Кула и той.

Нали и тук ще минаваш да ни наглеждаш. Наскоро и в една друга социална мрежа, та така, че само кажи кога ще пием бира с теб. :)

Само не добавяй никакви модератори - всички до един не ставаха за нищо + че няма толкова контент че въобще да са нужни такива.
Който бил бил.
Аз бях модератор. Идея си нямаш колко спам съм изринал. Колегите също. Без да си видял, няма как да твърдиш обратното.

Здравейте и от мен :)

Само да кажа че не само ще върти реклама ами и ще му въртим реклама по другите сайтове от рекламната мрежа...

Червено / черният цвят е избран като видяхме какви са били първите цветове в през 2005 https://web.archive.org/web/20050713005032/http://www.web-tourist.net/

А относно редиректите (xenforo взима превед над обикновенните редиректи така че ще го преиндексираме на ново, а за съжаление няма модул да ги редиректне от базата за phpbb)

Използвахме темата и направихме super moderator-и (глобален модератор навсякъде) хората които са били преди това

anonimen
Revelation
deam0n
index
devent
HunteR
fena
amd
muti

1 .Какво очакваме от вас помощ за спам-а ако такъв се промъкне и помощ за налагане на правилата - които ще бъдат доста опростени...
2. Ако видите някъде нещо интересно (тема статия, инфографика, меме) и харесвате този форум - може да го споделите тук
Мен и Fakeheal сте ни пропуснали. :D

Мен и Fakeheal сте ни пропуснали. :D
Няма проблеми. Надявам се да удряш рамо с модерацията. Както писах в предните постове, нямам никакви планове да променяме каквото и да е било от форума, единствено само да го подобряваме и развиваме. :) Добре си ни дошъл в екипа. Ако нещо се сетиш да пишеш, не се колебай. :) Успехи от мен.

Няма проблеми. Надявам се да удряш рамо с модерацията. Както писах в предните постове, нямам никакви планове да променяме каквото и да е било от форума, единствено само да го подобряваме и развиваме. :) Добре си ни дошъл в екипа. Ако нещо се сетиш да пишеш, не се колебай. :) Успехи от мен.
Какво ще правите със старите теми? URL-лите в търсачките сочат към несъществуващи вече страници, съответно ще ви трябва рутер да ги пренасочите към новите им аналози, нали?

Какво ще правите със старите теми? URL-лите в търсачките сочат към несъществуващи вече страници, съответно ще ви трябва рутер да ги пренасочите към новите им аналози, нали?
Мерси, че попита. Не сме го направили поради една проста причина, искахме на ново всичко да бъде преиндексирано, на чисто. Видяхме преди да предприемем това действие, че от 107,882 теми, което са и URL-та, бяха индексирани по-малко от 10%, което дължим на лошата URL структура на старата система. За това в момента сме пуснали бота да преиндексира всичко на ново, като в GSE сме му задали новите адреси и сайтмапа, при грешки, пускаме отново валидациите там. За жалост нямаше много за спасяване там. А и темите му се ранкваха много под някакви измислени блогчета, дори едвам едвам алгоритъма на Google навързал произволни думички от контента.

Но си прав, така трябваше да се направи. Това са добрите практики. В този случай не си заслужаваше. :(

Само да добавя нещо, в момента бройката е на 33% индексация според GSE, и продължава да скроли из страниците (темите), за да ги индексира добре. Гоним пълно 100% или поне близък % до него, защото преиндексацията си е тегав процес, но е напълно добре дошъл за Google, защото някои неща са му абсолютно нови щом не са присъствали в индекса. Да не кажа повечето. :)

Мерси, че попита. Не сме го направили поради една проста причина, искахме на ново всичко да бъде преиндексирано, на чисто. Видяхме преди да предприемем това действие, че от 107,882 теми, което са и URL-та, бяха индексирани по-малко от 10%, което дължим на лошата URL структура на старата система. За това в момента сме пуснали бота да преиндексира всичко на ново, като в GSE сме му задали новите адреси и сайтмапа, при грешки, пускаме отново валидациите там. За жалост нямаше много за спасяване там. А и темите му се ранкваха много под някакви измислени блогчета, дори едвам едвам алгоритъма на Google навързал произволни думички от контента.

Но си прав, така трябваше да се направи. Това са добрите практики. В този случай не си заслужаваше. :(;
Вие пак си пуснете ботовете на търсачките да преиндексират сайта, но не е лошо да си създадете рутер и старите линкове да ги търсите в ново съдържание. Туриста е на много години и има много споделени връзки. Ако някой влезе в някоя стара тема, която си е запазил някъде и види 404 ще му стане кофти. Реално темите ги има та за това просто пренасочете старите адреси да търсят в съвременните аналози. Не е трудно за постигане и не бърка изобщо ботовете, даже ще ги улесниш с редиректа.

Вие пак си пуснете ботовете на търсачките да преиндексират сайта, но не е лошо да си създадете рутер и старите линкове да ги търсите в ново съдържание. Туриста е на много години и има много споделени връзки. Ако някой влезе в някоя стара тема, която си е запазил някъде и види 404 ще му стане кофти. Реално темите ги има та за това просто пренасочете старите адреси да търсят в съвременните аналози. Не е трудно за постигане и не бърка изобщо ботовете, даже ще ги улесниш с редиректа.
Да, ще направим към хоума сигурно или ще видим. Но и това не успяхме да намерим. Последните годни малко се е шумяло около него. Тук таме има линкове. Ще го помислим това, защото може само да ни бъде в ползва.

Уроците са изведени на външен subdomein, което не е лошо. Трябва да свържете акаунтите между домейните, примерно не се вижда картинката от форума и в уроците.

1644227525498.png

Уроците са изведени на външен subdomein, което не е лошо. Трябва да свържете акаунтите между домейните, примерно не се вижда картинката от форума и в уроците.

Виж файлът 327
Там мислиш ли, че някой ще има желания да пише нови уроци? Ако да, ще помислим нещо. ;) Но за жалост последните са от година назад и май повече. На сайта тия дни ще има оправя няколко неща, които не ми харесват. ;) Изнесен най-вече по две причини - иска силата на рут домейна да се излее във форума, който генерира повече контент, и двете системи да са различни поради секюръти причини.

Само да добавя нещо, в момента бройката е на 33% индексация според GSE, и продължава да скроли из страниците (темите), за да ги индексира добре. Гоним пълно 100% или поне близък % до него, защото преиндексацията си е тегав процес, но е напълно добре дошъл за Google, защото някои неща са му абсолютно нови щом не са присъствали в индекса. Да не кажа повечето. :)
И в друго допълнение от мен. Вече всичко се открива, дори и повече от желаното:

Screenshot from 2022-02-07 11-38-27.png

Вече въпрос на време да ти вкара в индекса всичките лека полека. Както казах, в момента са само 30%, но продължава агресивно да рови и отчита.

Туриста зареждаше от 100 места - няколко ип-та, разни събдомейни и тн.
Дано сте ги махнали.

Иначе някои потребители си имаха сайтове на събдомейн мисля, тях пазите ли ги?

Дано сте ги махнали.

Май не са се запазили. Аз не ги виждам поне. Сигурно са били някакви спамилки.

@uphero събдомейните си бяха редиректнати от предните собственици

@muti редиректнати са старите форумни url

ПП - Иначе незнам дали сте следили но има и Progressive Web App вече (който в кобинация с пуш нотификациите работи като native app )

Прикачени файлове

• pwa-tourist.jpeg
    pwa-tourist.jpeg
    62.8 KB · Преглеждания: 3
Дано сте ги махнали.

Може ли повече информация. Не видяхме такива при местенето. Да не са били преди много време и да са изчезнали, мисля, че не видяхме такива събдомейни.

Back
Горе