Някой в бизнеса с химическото чистене

PHP_Masters

Registered
Искам да отворя химическо чистене в Кюстендил и се чудя някой който е в тоя бизнес да ми каже какви машини точно ми трябват, за сега съм намерил тези на изгодна цена

Машина за хим. чистене - Fibrimatic, cap. 16kg със собствен дестилатор на химикала

Гладачна маса с агрегат

Щендер/въртележка за дрехи 5м.

Машина за пакетиране на дрехи.

И се чудя какво още трябва, май че имаше едни кукли, и ако може да ми каже за какво се използват куклите

Куклата се облича с мокра риза-мощно издухва пара и така глади.Но после трябва да довършиш с ютията-яката,маншетите и ръбовете на ръкавите.Според мен не ти трябва.Необходими са ти още:
1/кабина за премахване на лекета-виж VEIT 7406
2/пералня- за дрехи за които е позволено и прането с вода/ризи,якета/
3/сушилня-задължителна е за дрехите с пух

http://www.capital.bg/biznes/predpriemach/2008/09/26/555349_chisto_i_prosto/ :shock: малко надолу пише машини, може би, които трябват

За пераалнята с вода, ако не можеш да купиш професионална ,купи от обикновените.Ще гледаш да има и възможно най-кратката програма за основно пране-около 20 мин-за дрехите,които веднъж си изпрал в пералнята за хим.чистене.Да обърнеш вномание и на механизма на затваряне на вратичката,защото обикновенно там се чупят.

Само те съветвам да не се хвърлиш сляпо в този бизнес.Ако можеш изкарай някакъв курс първо.Защото ако се развали по твоя вина дреха ще дължиш обещетение.А има дрехи,които хич не са евтини!Успех!

Back
Горе