Някой ми е влизал в пощата

xanoc

Registered
Здравейте! Сблъсках се с един сериозен проблем и първото нещо, което направих, беше да си сменя паролата. Преди 10 мин. влизам в YouTube и ми излиза съобщението:
Предупреждение: Някой е влязъл в профила ви от друго местоположение. Вие ли бяхте?
Цъкнах на него и ми изписа следното нещо:
Event Description
Application or device sign-in attempt
Prevented
Details
China
IP Address: 183.160.114.18
Time
Nov 24, 2012
6:43:59 AM
От IP 183.160.114.18 (Китай) в 6:43:59 AM някой се е логнал в пощата ми. Какво да направя? Много важни регистрации имам с нея.

Сега ще сканирам с Windows Essentials за вируси. С кой трябва да се свържа, за да проверят това IP 183.160.114.18 ?

Не мисля,че има с кой... както ти казаха сменяй всички пароли а тая на пощатата я направи такава, че и ти да не можеш да я запомниш и си я запиши на лист някъде :wink:

IzKuFeLiQqQqQ каза:
Не мисля,че има с кой... както ти казаха сменяй всички пароли а тая на пощатата я направи такава, че и ти да не можеш да я запомниш и си я запиши на лист някъде :wink:

Точно така, но не само на пощата :?: На мен всички са ми такива и ги имам във файл и на лаптопа и на смартфона.

Имаш ги на лаптопа оп вмъкне се някой шпионин и до там това е най-голямата глупост поне засекрети файлът ;)

Jorko каза:
Имаш ги на лаптопа оп вмъкне се някой шпионин и до там това е най-голямата глупост поне засекрети файлът ;)
с някой криптиране дето може и да се декриптира най-добре

Ако си регистриран в gmail има опция да си дадеш телефона и като се логваш в пощата ти изпраща смс със специален код който трябва да въведеш за достъп до пощата си. Ползвам го това за личната ми поща където са само важни неща и няма как някой да се логне дори да ми знае паролата, понеже му трябва и специалния код от смс-а.

Сега видях, че паролите ги имаш и на лаптопа. И аз го правя това, тъй като ползвам password генератори и нямам 1 и съща парола на 2 мeстa. Препоръчвам ти да видиш програмата 'Password Safe' , open source, безплатна и върши много добра работа. В нея си слагаш всички пароли като може да оточниш коя парола с какво потребителско име върви и към кой URL адрес. Паролите се пазят в криптирани файлове, който за да се отворят се въвежда 'master' парола с която се логваш в програмата и задаваш по време на инсталацията.

Надявам се да съм ти помогнал. :)

имам си 'тайна' папка, която само аз си знам къде е скрита. Там съм си записал всички пароли. Сега си затворих портовете и анти-вирусната ми сканира от 10:44 до сега и има още толкова. Ще се логна в скайпа и там ще си сменя паролата също. Благодаря ви за отговорите! Ако имам проблеми, ще ви пиша в тази тема засега. :)

Тази тайна папка не ти върши работа както ти каза човека по горе ползвай това Password Safe

Аз им нямам доверие на такива сайтове, мисля че е по-добре ако всичко си го записвам на лист. Имам си тефтерче и то винаги си стои вкъщи и никой не знае за него.

Имам чувството, че работите за NASA :D Аз пазя всякакви кореспонденции из пощата си с важни документи и визи и кво ли не - и паролите ми навсякъде за еднакви. Като тръгнеш от скайп, та през фейсбук, та до мейлове :) Лесно се помни и досега нито някой хакер, нито anonymous са се опитали да ми хакнат я пощата, та да ми видят снимките или преговорите за сайтове или продажби, нито са се опитали да хакнат сайта на курса ми, че да ми гепят рефератите :)

Добре де, а 100% ли си сигурен че като оставиш URL име и парола в тая програма никой няма да ги пипа? Ти си сигурен че в тая програма всичко е наред, разгледал си й кода? И аз като ги пазя в един .txt файл да речем, как тоя шпионин ще се разбере кое за кой сайт е?

Vladkata каза:
Добре де, а 100% ли си сигурен че като оставиш URL име и парола в тая програма никой няма да ги пипа? Ти си сигурен че в тая програма всичко е наред, разгледал си й кода? И аз като ги пазя в един .txt файл да речем, как тоя шпионин ще се разбере кое за кой сайт е?

Ще оставя тези линкове сами да говорят за себе си:
http://en.wikipedia.org/wiki/Password_Safe (Информация)
http://sourceforge.net/projects/passwordsafe/ (Сваляне и разглеждане на соурс кода).
http://download.cnet.com/Password-Safe/3000-2092_4-10628141.html (Ревюта - обърни внимание, че тези с 1-2 звезди не са знаели как да я инсталират / тези с 3 звезди им е липсвала някаква функционалност, всички други са happy от нея).
http://passwordsafe.sourceforge.net/downloads.shtml (Сертификати)

Програмата се разработва вече 10 години (от 2002) , повече реклама не мисля да правя, всеки сам за себе си може да си прецени. :)

---

Автора на темата май беше споменал, че имал 'скрита' папка която само той знаел къде е. Като някой ти зарази компютъра, надявам се знаеш, че повечето от случайте програма ти обхожда всички файлове / директории на компютъра и събира информация като търси за определени думи (keywords) и ако попадне на такива изпраща информацията за файла / директорията ти на човека който я е направил. Това да си направиш папката невидима и т.н. или да я забуташ някаде не помага.. :) По-добре на лист хартия и в чекмеджето на бюрото ти от колкото в 'тайна' папка на компютъра ти.

---
Владка към вторият ти въпрос, както споменах от горе ако да речем програмата ти засече файла като важен документ в който се записват пароли просто барабар с информацията за файла ще прати и history-то на браузъра ти (а и не само). После човек с достатъчно търпение и време може да прегледа всички важни сайтове от history-то и да опита с паролите в този файл една по една докато не уцели. :)

---
idev, препоръчвам ти да прочетеш това -> http://www.wired.com/gadgetlab/2012/08/apple-amazon-mat-honan-hacking/

Това ми е ясно, btw историята ми се трие при всеки рестарт :D няма значение, ще я порзвам и аз тази програма явно, въпреки че досега не съм имал проблеми, но пък за всичко си има първи път :P

Оправих се с паролите, но възникна друг проблем.. Забелязах, че като че ли малко по-бавно ми зарежда компютъра, firefox също.. Вероятно всеки е попадал на стария познат син екран. Е, рестартира се автоматично компютъра и ми излезе съобщение, че пространството на C:/ е много малко. Като отворих My Computer беше 1.00 GB после стана на 3.00 GB (беше толкова преди да се рестартира). Сега постоянно се мени - ту на 3 GB, ту на 1, дори и 70 MB изписа. А иначе имаше повече от 6 свободни - пазя си ги, а като свалям нещо го запазвам на D.

xanoc каза:
Оправих се с паролите, но възникна друг проблем.. Забелязах, че като че ли малко по-бавно ми зарежда компютъра, firefox също.. Вероятно всеки е попадал на стария познат син екран. Е, рестартира се автоматично компютъра и ми излезе съобщение, че пространството на C:/ е много малко. Като отворих My Computer беше 1.00 GB после стана на 3.00 GB (беше толкова преди да се рестартира). Сега постоянно се мени - ту на 3 GB, ту на 1, дори и 70 MB изписа. А иначе имаше повече от 6 свободни - пазя си ги, а като свалям нещо го запазвам на D.

Вирус 100%

qazxsw, благодаря, че сподели този линк! Има много полезна, много полезна информация. За доста неща се замислих. : ))

Хубаво е всички да я прочетат. Линковете и продължението на статията също.

http://www.wired.com/gadgetlab/2012/08/apple-amazon-mat-honan-hacking/

http://www.wired.com/gadgetlab/2012/08/mat-honan-data-recovery/all

Back
Горе