Няколко въпроса за Ubuntu

• Автор Автор samo
  • Начална дата Начална дата

samo

Registered
Извинявам се предварително за въпроса. Някой може ли да даде повече информация за Ubuntu ? Нямам предвид линкове и такива подобни, а ако може някой, който го ползва или знае нещо по различно да обясни за него. Интересува ме с какво точно е по-добро от Windows ? На какви машини е препоръчително да се слага (ако може някакъв пример). ? За какво точно може да се изпозлва и от какви хора? Благодаря предварително :lol:

Може да се иползва от всеки. По-добро е от Windows че е безплатно, програмите за него са безплатни, с отворен код е (вески може да го разработва. стига да разбира) и е virus free(нема инфекции).

може да се ползва за каквото ти хрумне :D

Значи аз в момента не ползвам линукс, но мога да ти разкажа малко... По принцип всички ОС Линукс се използват предимно за сървъри, защото са по-надеждни. Не товарят, колкото уиндоуса и сървърите, които са подкарани на линукс не се бавят, колкото тези при уиндоус. Тази дистрибуция на Линукс може да се използва от всеки ако мен питаш, но по принцип не е зле да се знае повечко за Линукс изцяло ;) На линукс също е по-лесно програмирането (поне така са ми казвали)

PunkoHead каза:
На линукс също е по-лесно програмирането (поне така са ми казвали)

Зависи от човека. На мен ми е по-лесно на Windows, защото съм си свикнал с някой програми, които нямат версии за линукс, пък е тъпо с емулатор.

Дай точка на PunkoHead

Back
Горе