Виж сега, ти си решаваш.
Не знам от къде е това мнение, дето са ти го дали, но единственото вярно нещо в него е, че всички сложени модове с изключение на мода за прикрепените файлове ще се изгубят. Попитай го дали е пробвал някога да конвертира.
Следя phpBB3 от момента преди да излезе първата Beta версия. След това бяха мисля, че 5 бета верасии и после 3 RC версии. Аз също не се считам от хората, които много разбират, но едно съм сигурен, че по отношение на phpBB3 разбирам повече от този дето е написал това мнение. Просто защото от една година го въртя и разучавам, конвертирал съм поне 50 пъти през всичките тези бети и RC та. Намерил съм и съм докладвал много бъгове на официалния сайт.
Първо - RC не означава, че е с много бъгове. В момента е RC3, от RC1 когато конвертирах до RC3, който сега нито един бъг не ми е попречил на нормалната работа на форума. Бъговете, които ги има са второстепенни. Точно затова версията е RC а не бета. И затова има официална поддръжка от RC версията нататък. Но можеш да изчакаш стабилната версия, не е задължително да спираш стария форум сега.
Второ - НИЩО НЕ СЕ ЗАГУБВА. По простата причина, че старата база данни и старият форум се запазват напълно функциониращи. Конверторът си създава напълно различна база със съвсем друго име, като само ЧЕТЕ от старата база. След конвертирането ще имаш два форума даже никой няма да разбере, че си конвертирал.
Ама защо ли имам чувството, че вече започвам да се повтарям.
Ако се притесняваш, направи си бекъп на базата. Това е винаги задължително.
Трето - Не е вярно, че няма начин за прехвърляне на темите. Конверторът е направен точно затова, да се конвертират темите, потребителите, разделите, аватарите и всичко друго. Ако не може да се конвертират темите, за какво е този конвертор, малко е смешно.
Четвърто - не е вярно, че е трудно да се конвертира форум с модове. Конверторът работи и при форуми с много инсталирани модове, моят беше един такъв. Причината е, че конверторът чете само необходимите му таблици от базата и игнорира излишните. Единствено невъзможен за конвертиране е случаят, когато някой мод или някой е променил имената на таблиците. Казах, че доколкото знам и съм чел само един или два мода правят това.
Пето - както казах, единственото вярно в това твърдение е, че ще си загубиш всички модове. Това обаче не е съвсем така, защото новият phpBB3 съдържа много от старите модове в себе си. Админ панела има толкова много опции, че се изгубваш. А ако искаш още модове, убеден съм, че ще бъдат написани доста повече от тези за phpBB2. Ако отидеш на сайта, ще видиш колко много модове се правят в момента, още преди да е излязла стабилната версия.
Е, много работа и играчка е докато постигнеш отново приличен резултат, но няма друг начин.
И ще се почетвъртя: Ти си решаваш!