Оразмеряване на снимка във фотошоп.

tuizzl

Registered
Здравейте!!! Така не мога да си обясня едно нещо имам дадена снимка избирам си кроп тоол задавам си размер примерно 5,5см. на 5,5см. и изрязвам снимката след това правя копие на снимката избирам си след това move tool и копираната снимка я прехвърлям на друг документ разграфен на 4 отделни квадрата в размер 5,5см. на 5,5см., и тук идва моя проблем снимката която прехвърлих не е в размер 5,5см. на 5,5см. а е по-голяма а уж съм я изрязал преди това в размер 5,5см. на 5,5см. някои има ли представа за какво се получава така и откъде идва проблема?

Благодаря Ви!

Нещо не разбрах съвсем но ако искаш само част от дадена снимка можеш да действаш така: селектираш с Rectangular Marquee Tool и след това от горното меню даваш Layer -> New -> Layer via Copy и след това вече изрязаната част от снимката можеш просто да я издърпаш в другия документ.

teroristd каза:
Нещо не разбрах съвсем но ако искаш само част от дадена снимка можеш да действаш така: селектираш с Rectangular Marquee Tool и след това от горното меню даваш Layer -> New -> Layer via Copy и след това вече изрязаната част от снимката можеш просто да я издърпаш в другия документ.

Той иска да я изреже в точно определени размери и след това да я прехвърли на документ с гридове.

Значи, използвай Rectangle Tool:
fa7409dc56aa8ae8.jpg

След това просто го оставяш, от горен ляв ъгъл, т.е. да ти е лепнат от горе и от ляво. Той ще е 5,5 на 5,5см и после взимаш Crop Tool и просто го селектираш. След това го триеш (съответният слой) и готово. Ако не си ме разбрал, направо ми дай изображението.

Надявам се да съм помогнал. Успех!

Мерси за отговорите софтуера към принтера ми свърши тази работа във фотошоп не знам защо така се получава но когато прехвърля снимката към документа с гридовете става по-голяма, но както и да е. :)

tuizzl каза:
Мерси за отговорите софтуера към принтера ми свърши тази работа във фотошоп не знам защо така се получава но когато прехвърля снимката към документа с гридовете става по-голяма, но както и да е. :)
виж под каква резолюция я режеш :)

Браво dELux_nike точно от там идва когато има разлика в резолюцията на документите размерите на снимки при прехвърляне се променят.
Мисля, че така и другите научиха нещо ново във фотошоп.
+1 за dELux_nike

Back
Горе