Отброяване на минути ?

FrostTiger

Registered
Здравейте,
Как мога да направя така че примерно когато натисна бутона submit да ми изписва от долу някакъв таймер примерно докато изтекат 20 минути и след това да ми да 100 money и 10 gold ?
Не ми е ясно само за таймера как ще стане иначе всичко друго си го знам !
ето ми го и кода ! :)
PHP:
	if(isset($_POST['burzina'])) {
	if($row['burzina'] >= 54) { $error = "Достигнал си максималните точки за бързина!"; }
	else
	{
	$s = mysql_query("UPDATE `users` SET `burzina`=`burzina` +1 WHERE `username`='$user'");
	$ss = mysql_query("UPDATE `users` SET `gold`=`gold` -1 WHERE `username`='$user'");
	$success = "Успешно добави 5 точки към бързината си !";
	}}
Просто искам да отброи примерно 20 минути и чак тогава да ми изпише успешно добави 5 точки към бързината си!

Имаш едно поле в базата от данни lastUpdate, в което записваш времето с time(); . В това поле записваш последния update на показателите на акаунта (в случая money и gold). След това трябва да провериш колко време е минало, да направиш сметките и да ъпдейтнеш базата от данни.

Ето примерен скрипт:

PHP:
$lastUpdate = $row['lastUpdate'] // последния ъпдейт
$timeNow = time(); // времето сега

$round = 1200; // 20 минути

$add_money = 100;
$add_gold = 10;

if (($lastUpdate + $round) <= $timeNow) {
//проверяваме колко рунда са минали
$nr_rounds = floor(($time_now-$user[lastupdate])/$round);

//пресмятаме колко пари и злато потребителя печели
$all_money = $nr_rounds * $add_money;
$all_gold = $nr_rounds * $add_gold;

//колко рунда в секунди
$add_time = $nr_rounds * $round;

// ъпдейтваме базата от данни
mysql_query("UPDATE users SET lastupdate=lastupdate+'$add_time', money=money+'$all_money' gold=gold+'$all_gold' WHERE id = '$row[id]'") or die(mysql_error());

//можеш да презаредиш страницата за да видиш ефекта
}

Не те разбрах ...
На мен ми трябва елементарен таймер когато натисна бутона burzina да ми показва "Тренировката ви ще приключи след ..." и времето с другото мога да се оправя само това ми трябва ?

FrostTiger каза:
Не те разбрах ...
На мен ми трябва елементарен таймер когато натисна бутона burzina да ми показва "Тренировката ви ще приключи след ..." и времето с другото мога да се оправя само това ми трябва ?

Демек ти трябва Javascript Countdown, който да отброява часове, минути и секунди ?

Ако е това тук има такъв

Back
Горе