Откраднато колело

Ако имаш документи за него с указани номер на рамата и компоненти... то отиваш в полицията иии ако при някоя тяхна акция бъде намерено твоето колело то има вероятност да си го получиш. Иначе... копуваш си ново, като това не е черен хумор, аз на няколко пъти попадах в такава ситуация вече :)

Предполагам не, няма как да докажеш, че нещо е твое само по-това, че имаш негова снимка. Няма логика в това. Защото ако беше така, то аз мога да снимам всяко колело което ми хареса и да кажа в полицията, че ми е откраднато и само да чакам да ми го донесат. :)

Онзи ден ходих до полицията да нося едни документи и в това време дойде едно дете, на което му бяха откраднали колелото и в полицията приеха сигнала.

Детето описа колелото—външен вид, колко струва, каза от къде са го откраднали и му приеха сигнала. И това без да дава никакви номера на рами и части. Не знам да ли са го намерели.

Но... Казвам но... Може би тук в Карнобат нещата стоят по малко по-различен начин, защото града е малък и рядко се случва две колела да са едни и същи. Например, аз не съм виждал като моето и ако някой ми го открадни, още докато го видя и ще си го позная. Не знам от къде си, но ако си от по-голям град, сигурно само с описание няма да стане.

Аз съм направил следното. Под венеца имам един номер—записал съм си го на лист и отделно, пак там съм го напръскал с черен спрей—така че, дори и да има други такива колела, аз бих си го познал. Та идеята ми беше, бележете си велосипедите по някакъв начин—било то със спрей някъде по рамката или някакъв друг начин.

Все пак отиди и се обади в полицията...
Успех.

То проблемът не е да си го познаеш а да докажеш че е твое. В случая според мен на детето са приели сигнала само за да не му кажат "иди си купи ново колело"... два пъти са ми крали велосипеди единия път 3 накуп, както и на съседите бяха откраднали колелото като в същата нощ на мен ми бях взели телескопа. И пак ви казвам за КАКВАТО И ДА Е открадната вещ ако нямаш документи за нея няма да си я получиш. Дори и полицията да хване крадеца.

По темата ще кажа, че на брат ми му откраднаха лаптопа , който струваше 3000 лв, полицаите въобе не ги е..ше, а за едно колело какво да кажа :) Не се и намери лаптопа ;)

shterev каза:
По темата ще кажа, че на брат ми му откраднаха лаптопа , който струваше 3000 лв, полицаите въобе не ги е..ше, а за едно колело какво да кажа :) Не се и намери лаптопа ;)
Така е. В повечето случаи приемат жалбите и до там. Въобще не се опитват да търсят...

Полицай да ти намери вещите ? Това са вицове. Миналата година работех в един хотел в сл. бряг. Един от персонала ми гепа торбата с дрехите и ключовете. Цял ден се мъчех да си ги върна, накрая отивам до полицията и ми викат, опитайте да се оправите помежду си, че чак тогава ни извикай. Бахти гамените, цял ден се мъча, те не ги ебе. Обяснявам му 2ч. ситуацията как е, обяснявам му, че цял ден се мъча да се оправим вътрешно, а оня ме праща пак за хайвер. Идиоти и половина.
Та в крайна сметка нищо не направиха де.

името на темата трябваше да бъде "пострадали от хероинозависими" наистина тези копелета си го изкарват на гърба на хората много жестоко. Аз те съветвам да обиколиш сервизите за колелета, заложните къщи където ги биха приели и изобщо там където би го пласирал наркомана. Вярно ще платиш за своето ама...

На един колега му откраднаха колелото за 1500лв. Беше заключено пред офис сградата, където има и камери...
Сутринта идва с него на работа и на обяд го няма. Обадил се е в полицията пускал е жалби, документи и какво ли не. Камерите нищо съществено не са записали освен как се краде. Няма лице на извършител няма нищо.
След 3 седмици полицията му откри колелото.
Понякога ги откриват но мисля, че е 1% шанса. В повечето случаи - ново колело...

mo7ika
Не е задължително да е наркоман. Всякакви ги има вече.
А и не само наркоманите си го изкарват на гърба на хората. Всеки вече гледа как да изгърби другия.
Но да, наркоманите са един значителен процент.

Oоо не пич отписвай го. Преди година година и половина откраднаха и моето от входа. Носих документи в полицията ама така и нищо не направиха. Все пак дано го намерят :}}

Back
Горе