Откраднаха ли замунда?

Admin

Registered
Тук е забранено да се дават линкове към незаконен софтуер или пиратски филми (но аз линкове няма да давам).
Вчера чух, че един от админите на замунда е бутнал целият сайт, откраднал е домейнът (имал е достъп до пощата на който се води) и след това е изтрил всичко + бакъпите. Преди това е преместил всичко на други сървъри и
след това е пренасочил домейнът.
Другите са се осетили май на финала. Говори се (не съм сигурен), че никой друг от екипът не участва а от някъде са намерили стар backup за да опитат да възстановят сайтът на друго място.
В момента старият екип се е преместил на същият домейн но завършващ на .se .

Явно много пари се изкарват тракер. Говори се че човекът който е гепил замунда е избягал преди това в чужбина от страх да не го намерят предполагам и да го убият или отвлекат.

Драма. :)
Кое е истина и кое не е.
Някой има ли информация?

Бекъпа не е стар, а са се правили на 2 места, явно break - уебмастъра още от началото на тракера не е знаел за 2-рото място. В общи линии голямо предателство е станало, .se е новият и истинският.

djman каза:
Бекъпа не е стар, а са се правили на 2 места, явно break - уебмастъра още от началото на тракера не е знаел за 2-рото място. В общи линии голямо предателство е станало, .se е новият и истинският.

Точно така. Този break, обаче каква схема е направил.. Доста добре го е измислил.

Всъщност основен проблем не е кой сайт ще изберат потребителите, а кой сайта ще предпочете Google. Новата замунда може би се разпознава като копиран сайт и затова може изобщо да не бъде индексиран!!!

xyz1 каза:
Всъщност основен проблем не е кой сайт ще изберат потребителите, а кой сайта ще предпочете Google. Новата замунда може би се разпознава като копиран сайт и затова може изобщо да не бъде индексиран!!!

То като цяло .net не е индексирана в Google.

xyz1 каза:
:D :D :D целта на замунда не е да е на първи позиции в гугъл ...
Сега и да гадаем и да не гадаем трудно ще разберем каква е истината, според мен най-добрия начин е да изчакаме няколко седмици и тя истината сама ще се покаже на яве.
Но пък ми е много странно, как един програмист иска facebook like бутони, ей това просто не може да ми излезе от главата :D

Аз няма да ги съжалявам нито едните нито другите но пък какво.
Сега имаме две в едно. Ще падне конкуренция а конкуренцията вади най-доброто за потребителите.
Най-страшна е конкуренцията, когато е мотивирана със злоба и ненавист и борбата за качество и предлагане отива на най-високо равнище.

Пуснах една тема относно това:
http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=124252

Много изчетох, потребител съм там от 2006 година, много медии показаха своите становища - itbg, dir, dariknews, socialevo и още, сами можете да проверите.

Аз доколкото разбрах е точно това, което @admin е написал в първия си пост. 50/50 съм, защото от стария екип, някои се изживяваха като богове, само защото са модове. Както и да, ще видим коя ще изпревари, интересно :D

Vladkata каза:
защото от стария екип, някои се изживяваха като богове, само защото са модове. Както и да, ще видим коя ще изпревари, интересно :D

Как пък нормалните юзъри, които не нарушаваха правилата нямаха проблеми с т.нар. "модератори, които се изживяват като богове"? Просто дисциплината там е желязна и нямаше своеволия. В уеб-туриста също е така (говоря за форумите и на двата сайта). ;)

Според мен по-правилна тема би била: Можем ли да имаме доверие на някого днес, и ако да - на кого? Макар че тази тема си е актуална от време оно, но напоследък си е доста актуална.

Не знам дали си писал с екипа и дали ги познаваш някои, говоря да си писал с тях. Прочети в .se и в .net какво се пише, ще видиш че и в двете се пише че някои от старите наистина бяха малко прекалили. Така е, трябва да има дисциплина, ама не да те банват защото аватара не ти е 250x250 или защото темата ти е в грешния раздел. Точно за подобни неща се отнасяше бан или забрана завинаги за аватар, тук това нещо има ли го? Толкова ли е трудна една проверка дали е 250x250 и дали надвишава 150kb...

Аз за сега ще ползвам и двата сайта пък който остане ... мен не ме интересува форума там. Свалям си сериали да гледам и коментари рядко оставям.

То може да се види и по профила ми тук че съм от доста години в сайта но имам сравнително малко коментари, макар че на ден влизам по няколко пъти :)

Относно Екипа на замунда - строги са защото има 1 милион потребители и ако му отпуснат края няма овладяване, всеки който иска да си запази профила там е по внимателен с коментарите :) То на всякъде е така, ако Екипа е по снисходителен им се качват на главите, бил съм админ на малък тракер и долу горе знам как стоят нещата и как се карахме с колегите там за спазването на правилата ама както и да е :) т'ва е друга тема :)

Vladkata каза:
Не знам дали си писал с екипа и дали ги познаваш някои, говоря да си писал с тях. Прочети в .se и в .net какво се пише, ще видиш че и в двете се пише че някои от старите наистина бяха малко прекалили. Така е, трябва да има дисциплина, ама не да те банват защото аватара не ти е 250x250 или защото темата ти е в грешния раздел. Точно за подобни неща се отнасяше бан или забрана завинаги за аватар, тук това нещо има ли го? Толкова ли е трудна една проверка дали е 250x250 и дали надвишава 150kb...

Не само съм писал с екипа, ами и много повече, така че много добре знам как стоят нещата. Регистриран съм от почти 8 години. @DarkAngelOfhope добре го е написал - ако му отпуснат края на такъв голям сайт, смятай че това е краят му.

Относно правилата - при регистрация всеки се съгласява с тях, а там пише - нарушаването на тези правила води до БАН. А всъщност в повечето случаи са снизходителни и слагат "почивка". :P

Пак ще дам за пример Уеб-турист - админа е безкомпромисен, и както виждаш - има резултат.

Малко по темата:
( не е реклама )

За мен без съмнение старият екип е на .se ,а на .net е останал малка част от екипа( сигурно ) + крадеца.
Щом и преводаческите сайтове отказват да се постват техни субтитри в .net .. е ясна работата.

Аз също ще ползвам и двата сайта за момента, като преди да се логна в .se за всеки случай дадох 'забравена парола' и влязох после с нова различна от тази на .net .. Не, че има какво толкова да ми направят дори и да видят паролите...
Акаунта е от 2006-та година ... мейла ми се ползва само за спам, който съм писал при регистрация, а юзъра никъде другаде не го ползвам.

Много объркана работа. Според мен голяма грешка е това да сложат старото име с нов домейн. Хората ще продължат да се чудят и нещата ще затъват. Едно ново начало ще е най-добре.

в нет получих това съобщение:

Здравейте, коефицента ви до момента беше отрицателен! Поради лоялността си към нас и заради това, че продължавате да се наслаждавате на любимия си торент сайт Zаmundа.NET, ние решихме да направим вашия коефицент положителен!
:roll:

Явно се опитват да задържат потребители.
Почва да ми харесва.
Представяте ли си ако станат 3 замунди . :D

Ще се раздават VIP-ове ако станат 3 Замундите :D

За такива като мен с приличен коефициент няма ли да има някои подарък ... :D

admin каза:
в нет получих това съобщение:

Здравейте, коефицента ви до момента беше отрицателен! Поради лоялността си към нас и заради това, че продължавате да се наслаждавате на любимия си торент сайт Zаmundа.NET, ние решихме да направим вашия коефицент положителен!
:roll:

Явно се опитват да задържат потребители.
Почва да ми харесва.
Представяте ли си ако станат 3 замунди . :D

Това го свързвам с някой CronJob , който е сетнат примерно $coeficint < 1 DELETE FROM users :D на автоматик и за да избегнат преправянето по този файл и временните проблеми с торентите са прибягнали до този "подарък"

.NET я превърнаха в квартално тракерче с ъплоудъри и екип съставени от деца... Не знам, но мисля че всеки разумномислещ би избягал от там. :P

Г/д това, което е написано по-горе е почти истина но в кухнята има и други нещица ;) Да ги видим .нет докъде ще стигнат без сис админ и нулева представа от кодинг

Back
Горе