Jenny каза:
Отскоро се занимавам с SEO и се опитах да попрочета по въпроса,но/най-вероятно заради липсата на знания/ в момента в главата ми настана абсолютна каша.Затова моля да ми помогнете: от къде да започна?Сайтът /за да не бъде реклама вижте го в профила ми/е направен от доста време,но никой не се е занимавал да го оптимизира.Аз правих някакви опити с keywords,но май нищо не постигнах.Така че чакам вашите съвети!
Значи, разгледах ти БГ версията.
Първо започни с on site оптимизацията на сайта.
1. Оправи си менюто да е с текстови линкове, имат МНОГО по-добър ефект от картинките, а и е по-лесно за незрящите да ги протитат и разбират, както и за ботовете.
2. И най-важно на момента, оправи си title-тата така че да са различни и да са релевантни за всяка страница, гледай да има 100% матч на title-то със текстовете по страницата.
3. Където оптимизираш за разни думи гледай да ги има повечко в текста, но не прекалявай, околко 5% keywords density е най-добре.
4. Използвай <strong> <i> <u> и тн... за някой от ключовите думи, но не прекалявай.
5. На главната ти страница http://frisomat.net/ може да сложиш и малко текст.
6. Може да си направиш сорса малко по-seo friendly... и от table да минеш към div
7. Може да си поиграеш и малко с off site оптимизацията и да си добаваш сайта си в малко каталози и директории, добра seo friendly директория примерно е www.nolimitdir.com
Това са горе-долу елементарни неща и се правят за 30тина минутки, а помагат доста.