От phpBB2 към phpBB3 локално! Проблем кирилицата!

NoLabel

Registered
Искам да премина от phpBB2 на phpBB3, но понеже сървъра ми дава таймаут когато се опитвам да конвертирам базата данни по време на инсталацията на phpBB3, реших да свърша всичко на компютъра си. За тази цел инсталирах phpbb2 форум на компютъра, дъмпнах си базата данни с phpMyAdmin и я интегрирах във форума, обаче всичко, което е на кирилица ми излиза като "????". Колацията на таблиците е cp1251. Базата данни я вкарах с bigdump.php, който също настроих да е cp1251.

Сега видях, че в sql файла, постовете, които са на кирилица си се виждат добре, но след като импортна базата данни с bigdump.php, като отворя таблицата с постовете през phpMyAdmin кирилицата е прецакана и не се чете. Освен това, като дъмпна базата данни от локалния форум в sql файл, той също е прецакан и кирилицата е подменена с неразбираеми символи. Това значи, че проблема се получава при импортването на базата в локалния форум, но не знам точно къде е проблема.

Освен това, до колкото разбрах, базата данни задължително трябва да е utf8 за да се интегрира в phpbb3 и честно казано, не знам как да го направя това нещо.

Някакви идеи?

p.s. Не съм много вътре в нещата. Това, което знам, научил съм го последните няколко дена, защото нямах друг избор, но с този проблем не мога да се справя. Искам да кажа, че може да ми обяснявате като на идиот.

p.s. Съжалявам, ако темата вече е обсъждана или съм я пуснал на грешно място. Чудех се дали не е за раздела за MySQL....

ТУК е описана възможната причина и решение.

Ако все още не можеш да се справиш, пиши ми да опитам да ти помогна. Имал съм няколко такива случаи, когато съм конвертирал.

Много ти благодаря! В крайна сметка се справих, като конвертирах форума директно от сървъра, просто добавих
Код:
    set_time_limit(20);
във файла install_convert.php , така както ти си го описал и като свърши конвертирането, всичко си беше наред в phpBB3-то. И кирилицата и всичко останало.

Пак, много ти благодаря, много ми помогна!

Back
Горе