Падане на сайт

GOTI

Registered
Здравейте,

Един сайт постоянно пада в определен час и не знам каква е причината. От хостинг компанията казват че не е от сървъра.

Проблема е почти всяка вечер (да не кажа всяка) пада сайта за около 10 20 минути и се губи голям трафик. Хостинг услугата е без ограничения ... не знам какво още да спомена...

Моля за съпорт и благодаря предварително.

П.П. Извинявам се към мод. ако не съм пуснал темата в подходящ раздел и се наложи да се мести, просто не знаех къде да я поместя.

Поздрави

Аз бих започнал с най-важния според мен въпрос, на коя компания си клиент?
Всичко зависи от тях,и може би 10% от сигурността на сайта, те имат логове и прочие и ако са "стабилен" съппорт може да ти кажат веднага проблема.
Иначе това ми звучи като умишлена атака от някой "хитрец" :)

Ще си позволя да спомена компанията защото гледам че и тука се толерира а тя е Суперхостинг.

Ами чак толкова да е хитър че да не го забележа ... малко фантастично ми звучи но не го отхвърлям като вариант.

П.П. и те не могат да кажат какво точно се случва. Но факта е един че пада почти всяка вечер. в определен час за около 10 мин.
Пак казвам няма ограничения за трафик за процесорно време и т.н. няма никакви ограничения.

GOTI каза:
Ще си позволя да спомена компанията защото гледам че и тука се толерира а тя е Суперхостинг.

Ами чак толкова да е хитър че да не го забележа ... малко фантастично ми звучи но не го отхвърлям като вариант.

П.П. и те не могат да кажат какво точно се случва. Но факта е един че пада почти всяка вечер. в определен час за около 10 мин.
Пак казвам няма ограничения за трафик за процесорно време и т.н. няма никакви ограничения.

Малко вероятно е проблема да идва от хостинга.

Аз търся предположения.

Лично аз рових рових и не намерих причини, но се пак факта е на лице.

Има дори и въпрос. Може ли така да се получава че хостинг плана да е малък (без ограничения е но да е малак като размер) и от това да е проблема. Аз лично не вярвам но ми го дадоха като вариант.
А и ако е така защо се получава по едно и също време и спира за едно и също време + - 5 10 минути?

Просто търся логика и някаква насока към отстраняване на проблема.

Щом е суперхостинг може да им се довериш на 90% , търси проблема в сайта,друг вариант е да пробваш да преместиш сайта в папка или да ги помолиш да те прехврълят на друг сървър или подобни малки промени за да видиш дали ще се окаже от значение това.
Ако е трафик и /или спам от някой те щяха да го забележат имат си доста статистики и прочие за cpu/bandwith/ram и прочие.

пс:Провери си ако имаш cron задачи и/или ако сайта ти е система може от него да е проблема.

ps2:Пробвай да смениш настроиките за времето на сайта.

Странен проблем наистина :)

Отговори на следните неща:

Каква е системата на сайта или е ръчно написан?

Колко потребителя имаш на ден?

Има ли някакви автоматични скриптове които да се стартират всеки ден в определено време?

Кой план на СуперХостинг ползваш? Ако е споделения, не се заблуждавай, че е ограничен от към процесорно време.

Можеш ли да предоставиш снимка от cPanel на страничното меню за да видим ресурсите използвани от теб?

В cPanel също може да намериш няколко лога единия свързан с използваното от теб CPU време, ще е хубаво ако и него споделиш с нас.

П.П. това, че СуперХостинг са ти казали, че не е от тях хич не означава, че трябва да се отписват от проблема. Дори най-добрите компании имат проблеми от време на време.

1 Ръчно писана е системата.

2 Средно 20 хил.

3 Има. но не съвпадат с часа в който сайта пада.

4 Managed VPS Start

5
5377.png

6
5378.png

Преди сайта беше на друг сървър. След преместването започна проблема.

Щом не са от тези неща то тогава може просто сървърът да е натоварен и да не му става време да отговаря и на твоите 20 000 потребителя в дадения час.
Та ако ще и 50тб трафик да имаш за месец, щом сървърът е зает от други няма къде да го покаже при теб...
Според мен говори с тях да те преместят на друг сървър,дори за тест да е
:)

С тези 20 хилки няма ли да е по-добре да си вземеш VPS ? При положение, че на споделен хостинг, на един сървър не се държи един сайт, а няколко и не се знае дали на сървъра, на който си ти няма и още 5 човека с по 20-30 хилки.

Revelation каза:
С тези 20 хилки няма ли да е по-добре да си вземеш VPS ? При положение, че на споделен хостинг, на един сървър не се държи един сайт, а няколко и не се знае дали на сървъра, на който си ти няма и още 5 човека с по 20-30 хилки.

Той е на VPS ... Start :)
По скоро да говори със Суперхостинг, да сменят сървъра за тест. Мисля, че са разбрани и няма да има проблеми с това. Аз имах подобен проблем преди време и се оказа от сървъра...

bgsalsa каза:
Revelation каза:

Той е на VPS ... Start :)
По скоро да говори със Суперхостинг, да сменят сървъра за тест. Мисля, че са разбрани и няма да има проблеми с това. Аз имах подобен проблем преди време и се оказа от сървъра...

Не съм обърнал внимание, извинявам се.

Щом имаш над 20000 потребители на ден значи трябва да можеш да изкараш достатъчно пари за истински сървър.
Не знам за какво го ползваш но се опитай да обърнеш посещенията на потребителите в печалба за да можеш да си покриваш разходите по сървър/сървърите.

Ами като за начало сайта не е мой и аз не съм писал кода. Там съм сам support. Ще ги проверя тези ваши ценни за мен мнения и ще пиша по темата какво е станало.

Който е бил най-близо или точен в предположението си ще бъде толериран с + :)

Благодаря ви много за "supporta на supporta" :)

Към админа, това се прави и точно за това писах тук с вик за помощ която и получих. Крайно е неудобно за потребителите който посещават сайта в еди колко си часа да знаят че тоя сайт не работи. И всичко общо взето отива подяволите.

Ще пиша по темата какво е станало преди да дам + за да си имате 1 на ум при такива ситуации :)

Доколкото знам на суперхостинг vps старт плана е само 30 мегабита/с, което надали е подходящо за големи сайтове. По-добре потърси нещо с по-висока скорост. (напр. vpsbg.eu , където е 1 gbps)

Както казах след изясняване на проблема давам +че

И най-близо беше rix.

Смени се хоста ... сега на новия хост се разполагаме като в палат :D

eLite и това не можеше, какво ли не опитвах.

И Admina е прав че за такива потребители дори бих казал от 10К на горе да се има в предвид за много по сериозни сървъри.

Не казвам че Superhost не са сериозни, дори обратното - чест и почитания за работата им и за съпорта който дават.

Всъщност преди доста време се смени хоста но сега видях че не съм отговорил тук :)

Благодаря на всички :)

Според мен имаш шелл и някой го ползва да флууди някой друг.

Провери добре кодовете :)

Успех :lol:

аз имах същият проблем.
оказа се че някой друг който ползва споделения хостинг използва cron задачи за бекъпване на голяма база всяка вечер.
така че се сещайте..
проблема е в хостинг компанията- да проверят внимателно.

Back
Горе