Пак проблем с дата

r_a_s

Registered
Здравейте, отварям нова тема, защото вчерашната я затворих, като дадох +1 на един от потребителите, който си мислех, че ми е помогнал, но за съжаление днес случайно видях, проблем в кода! Когато сравнявам две дати с един и същ месец е ок, обаче ако сравнявам дати с различни месеци кода не работи! Някой ако може да помогне ще съм му благодарен! Ето ги двата кода с различни месеци:

Не работи!
Код:
$predi = "Oktober 21, 2013 13:56:57";
$timeNow = time();
if(strtotime($predi) <= $timeNow) {
echo'Времето е изтекло!';
}
else{
echo"Всичко е ток!";
}

Работи!
Код:
$predi = "September 21, 2013 13:56:57";
$timeNow = time();
if(strtotime($predi) <= $timeNow) {
echo'Времето е изтекло!';
}
else{
echo"Всичко е ток!";
}

�������� �������� ���� �� ����, �� �������� �� ���� October � strtotime �� �� ���������� ���� � Oktober.

���� �� ���������� unix time �� ������ ����� � ������ � ������ ������ ������ �� �� ������ � �����, �� �� ������������ ������ � �������� ������, �������� � gmdate..

P.S. докато го пиша ме изпревариха :)

@r_a_s, поне някакво начално ниво на английски се изисква програмиста да има. Все пак, ако не си сигурен дали така се пише месеца, то google ще ти го изпише, определено, правилно.
Друг е въпроса, ако искаш да идва от немски, то тогава ще трябва да смениш локацията със setlocale()

Извинявам се за по-горе, нямам опция за редакция, а нещо encoding-а е бъгнал (сайта не ли на utf-8? защо ли..)

Между другото защо гледам доста хора държите на текстов формат (human readable) за датата в базите данни.. по-трудно се обработва и заема повече място. Според мен unix time си е най-добре и вече като трябва да се използва и принтира на сайта - лесно се конвертира. А иначе се прави конверт при всяка обработка и операция..

Back
Горе