Партньор за директория в UK и като цяло подобни проекти

devcvetomir

Registered
Трябва ми партньор за нова директория, с който да си поделим работата, от мен скрипта, работата по техническите неща, и помощ каквото трябва за развитието. Трябва ми човек, който може да измисли подходящ бизнес модел - дали с freemium листинги, или само премиум, и като цяло някакви идеи, които да реализираме.

https://www.cleanersdir.co.uk , много е бърз, каквото и да си говорим, мислил съм го да е удобен на хората, но всичко може да се промени. Неща, които ще направя тези дни е, да се вземат кварталите и да се добавят, за да се хванат локалните сърчове, както и артикъл секция, като ако желаят, компаниите може да публикуват статии - трябва да се доизмисли дали премиума да включва това или не, и изобщо цялата концепция.
https://i.gyazo.com/2d1f6c95ad5bd415c28ddc3fe72cf1b7.png - без оптимизирани изображения и без да съм се мъчил, но спийда не е единственото, концепцията трябва да се премисли и да се пишат нови функции или да се преправят сегашните, всичко може да се сменя, къстом писан, с модерни технологии - Ларавел 8, etc...

Та това е, може да се каже, че ми трябва човек, който да се занимае с намиране на печалба, мога да споделя 40-50 процента от всички приходи.

Скрипта може да се преправи и за други ниши, избрал съм тук тази, понеже трудно се намират линкове, и има доста сайтове за клийнинг, имам и домейн подобен за new york, но сам не ми се занимава. Може и за БГ да се направи, като цяло съм отворен към предложения.

Поздрави, Цветомир

Всякакви критики се приемат, може да тестите някакви неща, от малкото неща, които са на client side, май е дупко устойчив, но да видим.

Последно редактирано:
Иначе, моята идея е да е удобен за линкбилдинг сайта, да могат да публикуват артикъли различните компании, и по някой линк. Знам, че друг бизнес модел е по-добър и профита е повече - като се ползва контактна форма и запитванията минават през нас, но е доста кодене да се направи, а и като си нов на пазара, няма много да играят с теб, там вмомента има големи компании американски, които имат възможност за реклама и съпорт, та не ми се вижда добър стартинг бизнес модел това без средства и име.

Супер идея е. И гледам, че е много нишова директория и знам, че точно там е супер конкурентна ниша, да не кажа от най-конкурентните.

Аз мога да дам единствено като предложение листинга и може би някакъв рейтинг да имат. Ще се избиват фирмите да са фийчър листинг, ако директорията придобие популярност. А за УК са ужасно много, дори и на локално ниво. Да не говорим, че там този сървис не е никак евтин, и често се ползва.

Супер идея е. И гледам, че е много нишова директория и знам, че точно там е супер конкурентна ниша, да не кажа от най-конкурентните.

Аз мога да дам единствено като предложение листинга и може би някакъв рейтинг да имат. Ще се избиват фирмите да са фийчър листинг, ако директорията придобие популярност. А за УК са ужасно много, дори и на локално ниво. Да не говорим, че там този сървис не е никак евтин, и често се ползва.

Не съм сложил, щото всички ще имат малък рейтинг, като няма трафик и потребители... Няма кой да пише ревюта и рейтинги. Иначе не е лоша идея.

Не съм сложил, щото всички ще имат малък рейтинг, като няма трафик и потребители... Няма кой да пише ревюта и рейтинги. Иначе не е лоша идея.
Да, а и не трябва да се бухат с ботове тия рейтинги. :)

Да, а и не трябва да се бухат с ботове тия рейтинги. :)

Впрочем навремето директориите понеже всички ползваха 1-2 скрипта готови, имаха опция реципрочен линк - хич не ми допадаше тая простотия. Това би се отразило доста зле а? Да се ползва това, за да се направи начален линкбилдинг. Да кажем, да те линкнат от някоя страница, етц. И примерно 1 година работиш така на тоя принцип, докато събереш authority/ etc, и вече сменяш на премиум с пари.

Впрочем навремето директориите понеже всички ползваха 1-2 скрипта готови, имаха опция реципрочен линк - хич не ми допадаше тая простотия. Това би се отразило доста зле а? Да се ползва това, за да се направи начален линкбилдинг. Да кажем, да те линкнат от някоя страница, етц. И примерно 1 година работиш така на тоя принцип, докато събереш authority/ etc, и вече сменяш на премиум с пари.
Спомням си го този период. И доста от тези криптове се слагаха на сайтове, защото това беше начина да се сменят линкове с други от твоята ниша. Лично съм го правил, иначе нямаше никакъв линк билдинг. И тогава се взимаше за нещо напълно нормално. Дори това беше стандарта за линк билдинг едно време. :) За жалост вече се води блек хед и не се гледа добре на размяна на линкове от нишови сайтове и то на отделени страници вече познати като линк фарми. Хубави времена бяха. Нямаше Панди, нямаше Пингвини. :)

Ако сайта ще бъде локализиран (UK) , защо е хостнат в BG?

www.cleanersdir.co.uk

HTTP: Apache/2.4.41 (Ubuntu)
HTTPS: Apache/2.4.41 (Ubuntu)
SSH: SSH-2.0-OpenSSH_8.2p1 Ubuntu-4ubuntu0.3
HTTP TECH: Ubuntu
Apache,2.4.41
Laravel
HTTPS TECH: Ubuntu
Apache,2.4.41
Laravel
212.5.51.89
kmb-89-51-5-212.demabg.com
DEMA
Bulgaria

При банко и кулайс е, ще го преместим ако трябва, не знаех че са в бг, не е проблем, може да се премести. Въпроса е изобщо има ли смисъл от цялата идея, ако всичко е толкова обезсмислящо, след 10-тина месеца ще го пусна като опън сорс скрипт и да се оправят, и без това само едни и същи директории виждам на вид.

Ако сайта ще бъде локализиран (UK) , защо е хостнат в BG?

www.cleanersdir.co.uk

HTTP: Apache/2.4.41 (Ubuntu)
HTTPS: Apache/2.4.41 (Ubuntu)
SSH: SSH-2.0-OpenSSH_8.2p1 Ubuntu-4ubuntu0.3
HTTP TECH: Ubuntu
Apache,2.4.41
Laravel
HTTPS TECH: Ubuntu
Apache,2.4.41
Laravel
212.5.51.89
kmb-89-51-5-212.demabg.com
DEMA
Bulgaria
In 2015, Google's John Mueller has come out with a slightly different statement:

For search, specifically for geotargeting, the server's location plays a very small role, in many cases it's irrelevant. If you use a ccTLD or a gTLD together with Webmaster Tools, then we'll mainly use the geotargeting from there, regardless of where your server is located. You definitely don't need to host your website in any specific geographic location -- use what works best for you, and give us that information via a ccTLD or Webmaster Tools.
A country code top-level domain (ccTLD) is a top-level domain name that is used to define the domain for a particular country or a geographical area. Every country has a domain name reserved for it; this is generally denoted by a ccTLD, which is generally two letters long.

(co.uk в случая)

CDN-а винаги решава този проблем, дори и да го има.

Сайта изглежда супер, пожелавам Ви много успехи и нови клиенти.

In 2015, Google's John Mueller has come out with a slightly different statement:
Точно, аз преди кулайс съм хоствал сайтовете си дори и на индийски сървъри и не съм имал никви проблеми :) Не говоря за хсота, той беше ..без коментар, но нямаше проблеми за СЕО-то. Това е остаряло вече. ИМайки предвид Cloud технологията, това изискване вече не е задължително. Нопък от гледна точка на колокацията според мен по-близкият вариант е по-добър... Може да е в Германия, но да не е в Бг. Аз позлвам Немските сървъри на кулайс например и съм страшно доволен. Тогава нямаха Бг сървъри още, но ине мисля да сменям текущото за бг сървърите.
A country code top-level domain (ccTLD) is a top-level domain name that is used to define the domain for a particular country or a geographical area. Every country has a domain name reserved for it; this is generally denoted by a ccTLD, which is generally two letters long.
Точно така... Макар че често гледам се ползват .in домейни за странн исайтове даже в Бг

Последно редактирано:
А иначе по темата. Според мен има някакъв шанс, но СЕО-то в UK е трудно. На локално ниво е лесно, но за цяла UK майко мила. Там фрий директориите са оскъдни, а хубавите директории които има ( пак малко ) са скъпи и то доста. Статии да пускаш... скъпи и т.н. Варианта ти е да си партинраш с някой нашенец дето има UK PBN, но на 99 % съм сигурен че няма да се съгласи никой на процент, и ще искат да си платиш като нормален клиент. По-добре директно маркетиране чрез контакт с почистващите фирми ( намери нашенците дето преглагат такиива услуги първо ). Да се понапълни сайта. Лошото е че там социалкатъа за предпочитане е инстаграм, профилче и почваш да добавяш рандъм UK или плащаш за реклама да развиеш профила и да рекламираш в него сайта и фирмите които ще се регистрриат. СЛед като набереш достатъчно фирми според мен пускаш реклама в гугъл таргетирана за районите за които имаш вече почистващи фирми. И след като започне да има посещаемост на другите на които ще пишеш предлагаш платено участие директно. Плащаш на някой да пише поне по 2 статии на месец и във fiverr има доста хора които предлагат пускане на статии по медийни ссайтове. Никой няма да се навие да помага защото няма да печели нищо първата година, всичко ще ти отива по разходи да "ъпгрейдваш" по горните неща без които няма да минеш. Тоест за да се навие някой да дава от личното си време през което може да работи и да изкарва прехраната за себе си И в повечето случаи за семейството си, трябва да има някаква възвръщаемост още след първите 2-3 месеца. А за да стане това в началния стадий на сайта се иска инвестиция. За да печели нещо и да си струва работата по него иска инвестиция от пари и хора, като първото е винаги пари след това хора. Зукърбърг ако си гледал филма е надградил чуждата вече идея, написла е кода, но реално е откраднал идеята ( въпреки че кода е повече негот от колкото на съмишлениците дали началото на идеята, кяото зукърбърг обаче развива не само с код но и с другите неща ). Но за да започне да печели е взимал пари от негов приятел, а за да зариби инвеститори се е искало още доста да развие сайта и да вкара промени, като най-ценната е от THE Facebook да премине към FACEbook името ( домейна ) и т.н.тн.т.н.т.

Ще ти дам пример със себе си. Имам сайт за обяви, по СЕО е топ, имам около 300 000 импресии месечно, н отрафика ми е далеч от това. Какво значи ли ? Означава че хората ме виждат, но ме подминават защото не съм разпознаваем бранд. Тоест за да стана такъв, въпреки че ползвам дори домейни близки до едно старо и познато нещо от миналото на БГ и точно те се търсят, все пак за да влезнат при мен или трябва да пусна реклама в ютуб или да имам достатъчно за да пусна реклама във телевизия и да върви мозъчнозабиващо. САМО един месец ми е нужен и бранда ще е МЕЖДУ OLX и BAZAR..... Обаче... аз нямам такива финанси, следователно 95% от импресиите горе подминават сайта, както е и с всички останали сайтове под olx, bazar, дори alo.bg не може да каже че има хубав трафик, но все пак той е натрета позиция сред най-търсените, безплатно нет е на 4-та, аз на 5-та и т.н.

При теб е нужно да направиш онова което ти описах горе, за да заработи добре.

Нямам възможност инак бих се включил ако беше за БГ - проблем за БГ няма да изкараш кой знае какви пари казвам тиго съвсем отговорно и сериозно. Ако нямаш денги за медийно присъствие, със СЕО няма да стане, защото всеки първо търси в гуглуту локално да изпише "почистване пловдив и др. " видят първите резултати и до там, ако е от мобилен, там гугъл мапс и квот излезе и т.н. ИМа и 2-3 сайта за услуги от всяккаъв род, там също има някакво търсене, но да ти кажа и те не се радват на достатъчно голяма популярност. Макар че единия от трите имаше и медийна реклама дори за кратък период.

Последно редактирано:

Back
Горе