Подобни кръгове

k0kicha

Registered
Знае ли някой как да направя подобни кръгове като на този воден знак и пак така да излиза от кръга цветенце? http://www.ccinspire.com/photos/galleria-jenneves-watermark.jpg
 
Цветето е векторно и можеш да го очертаеш с Pen Tool. За кръговете, най-вероятно са минати с някаква четка, или целият кръг е четка, може да са минавани и с гума, очертавани, просто нещо рандъм е направено, може да се постигне и с филтъра Liquify, има много варианти.
 
Да има стотици варианти да се направи. Най елементарния вариант е готов Custom Shape или четка с тази форма. Виждал съм четки с подобна форма. Потърси нещо от сорта на Blood spot или нещо от сорта беше. Оригинала е червен и е петно от дъното на чаша но поразително прилича на това.
 
Направено е с Illustrator или CorelDRAW. Ако нямаш Illustrator, изтегли го, пък аз довечера ще ти пратя един Action с действията, направени стъпка по стъпка.
 
Battleman каза:
Направено е с Illustrator или CorelDRAW. Ако нямаш Illustrator, изтегли го, пък аз довечера ще ти пратя един Action с действията, направени стъпка по стъпка.

Как пък разбра че е правено с един от двата софтуера? И във Adobe Photoshop има както Vector Shapes, така и Smart Objects, а също и Actions. И щом говориш за макрота, то най-вероятно са изрязвани едно по едно, сам казваш че е стъпка по стъпка.
 
Ужас..

1. Actions - Споменах за тях, защото с едно макро ще му покажа стъпка по стъпка как се прави, тъй като съм сигурен, че не е запознат със софтуера и да не ми се налага да му обяснявам къде, какво да щрака.
2. Сигурността ми, че е правено с Векторен редактор - Ами защото логата като начало се правят първо във векторен вариант. Изводи си правя и по начина на изработка - това не е Иванчо Пишман-Дизайнера, който да направи такова лого. Това е лого (изразяващо идентичност), там няма готови шейпове (поне публични). Плюс това, съм сигурен и с кои инструменти е направено и по какъв начин, така че да се запази вектора и при редактиране ( Wrap-ване на векторната форма около окръжност ) - нещо, което Фотошоп не може да направи автоматично.

Мисля, че няма нужда да споменавам практическите предимства на Illustrator пред Photoshop в изработката на векторни изображения, в частност лога.

И да не бъде мнението "без хич" ето и едно набързо превю.

http://store.picbg.net/pubpic/9B/94/3656d99103b39b94.png
 
Прав си за това че AI че е значително по-добър от PS във векторно отношение, мисълта ми беше че точно това лого може да се рикриейтне и във PS. А иначе естествено че във всяко лого трябва да има идея, да представя фирмата или лицето и т.н.

Даже ако нямаш нищо против можеш да споделиш екшъна тук, че ми стана интересно, гледам че не си го правил абсолютно същото, т.е. не е селектирано и трито :)...
 
Ами нямам в момента време да направя Макрото, но ще прикача сорса на файла.

http://dox.bg/files/dw?a=5d5af668dd

Поздрави!

Шрифтове: Scriptorama, Trajan Pro.
 
Ето едни кръгчета и от мен. Направих ги с Inkscape за 2 минути. Има си инструмент за чертане точно на такива FadeIn-FadeOut линии - Draw Besier Curves
Цък
Може да се използва за правене на четка.
 

Горе