Подути кондензатори на дънна платла

gslavov

Registered
Здравейте , значи проблема ми е следния.
Искарах си видеото и рам-та и като ги сложих отнова компа ми не тръгва даже и не писука но имаше подути кондензатори 4 големи около процесора ! и го закарах да го правят и ми казаха , че за да не иска да тръгва е заради тези кондензатори и че било 50 50 да тръгне и ми искат 30 лева ?
Имал съм комп които съм го мъчил близо година с подути кондензатори и ми вървеше а този ми говори някакви врели некипели ? възможно ли е да е от подутите кондензатори да не зацепва компа ? даже и писукането не се чува ... мерси предварително :)
 
Виж хубаво как си сложил видео картата и рамта, почисти слотовете с клечки за уши. Трябва поне да пиука.

30 лева са много, но наистина шанса да запали е фифти-фифти, може и само от кондензаторите да е, може и нещо друго да има скапано.
 
Дори и да ги махнеш тези кондензатори, би трябвало пак да ти изпилка. Защото биос се зарежда пръв, после от там се разпределя кое на къде да отива, мисля че съм прав.

Имал съм като твоя проблем и се оказа, че ми беше изгоряло дъното, заради това, че не бях сложил рамма добре в слота му.


Може да пробваш като махнеш видео картата, харддиска и другите джаджи. След това да махнеш батерията на дъното за околко 5 мин. След това слагаш само батерията без останалите части и да пробваш дали ще тръгне. Провери рамма дали е правилно сложен.
 
Ами компа вече е при този човек оставих го там .... сменил съм му батерията .. видеото съм го пробвал на друг комп и работи ... то би трябвало да пилка само като процесора е сложен без нищо друго ... то даже от харда се чуваха някакви звуци смених харда и нищо ... много ме е страх да не вземе да не тръгне и ще изгъгмя с 30 лева , и без тва и компа не е мой и ще стане една ... мен ме съмнява да са само кондензаторите .
 
в повечето случай при смяна на изтекли кондензатори се оправя проблема, ест. ако няма нищо друго повредно, аз те съветвам да провериш и захранването за изтекли/подути кондензатори, защото може проблема да е тръгнал от там и в последствие да са се разтекли и тези на дъното
 
Ако е проблема в кондинзаторите, дъното ще работи, ще му се въртят перки, ще пилка и т.н. Разбира се това за 1 - 2 сек. Но ще дава признак на живот. Но след като и това не е на лице, то изобщо не опира до кондензаторите (разбира се за тези за който ти обясняваш).

Дъното ти е изгоряло в следствие от кондензаторите или от неправилно поставяне на частите по тяхните места (видео карта, рам памет и т.н.) .
 
Дъното си пали въртят му се перки мерки всичко , но ... сменях и захранването но пак така.
Едва ли не съм успял да сложа нещата какво не трябва колкото и пъти да съм сменял е нямало проблеми.
 
компа ми не тръгва даже и не писука

Ориентирах се по това, но ако все пак има признаци на живот в него, то е голяма вероятност да е от кондензаторите.

Но дори и да е от това, смяната на кондензаторите е доста специфична работа и от там става 50/50 дали ще успеят да го запоят както трябва.
 
Да извинявам се за което , не съм се изразил правилно , но се надявам да успеят да ги сложат какво трябва , че не ми се взима нов комп .. дори и да не успеят да сложат 1 2 кондензатора накачествено ... дали ще проработи ... мен ме съмнява ?
 
зависи, но точно тия кондензатори не смятам че имат нещо спецефично махаш старите и слагаш нови със същите параметри. Е има си плюс и минус кондензатора - нещо с което трябва да се съобразиш при подмяната, но не са някакви малки елементи че да е пипкава работата и да ти трябват кой знае какви инструменти, а за да се скъсат писти там трябва голям "талант" :D щом си го оставил в сервиз и те са се наели да го правят би трябвало да са наясно с нещята :) според мен няма защо да се притесняваш, ако проблема е само в тия кондензатори компютъра ще тръгне :)

и пак ти казвам, провери захранването за същия проблем (ако не се сетят в сервиза да проверят) в много случай надути/изтекли кондензатори на дъното са в следствие на такива в захранването :)
 
Сега проверих с това захранване което бях пробвал дъното няма нищо по кондензаторите.А за това захранване което си е на компа не мога да кажа ...
 
То сега ми е ясно че не можеш да провериш, нали компютъра е на ремонт. Като взимаш компютъра от сервиза ги попитай дали са проверявали, ако не са - провери за всеки случай :)
 
Щом имаш подути кондензатори или ги смени или дъното смени. Тези кондензатори не се сменят много лесно, тъй като дъното е с няколко слоя. При нарушаването на слоевете дъното се изхвърля. И аз имах подобен проблем с дъно, смених му кондензаторите и поработи седмица. Взимай ново. И все пак провери захранването.
 
Вчера или онзи ден ходих да гледам компютъра на един приятел.Пак има 2 издути кондензатора от към процесора където са и твоите.Взех му харда сложих WinXP.Но като махнеш рам плочките пиука на рам.Както казаха другите.

Аз имам също 1 дъно тук дадох го да ми сменят 3 кондензатора.След това тръгна като хората и след 1 седмица пак проблемите фраснах му един бич и сега си стой сгънато на две.
Личното ми мнение е направо да се откажеш от това дъно.Ако изкараш късмет ще ти върви ама не се знае до кога ... :eek:
 
Човек прецени си сам какво да правиш компа стар ли ти е че имаш надути кондензатори можеш да ги оправиш за 30 лева можеш и да си вземаш едно дъно на старо някаде из нета за тези пари или ново но малко по скъпо едва ли някой може да ти каже дали е от тези кондензатори или не е но и според мен щом не писука си е заминало Помисли какво да правиш според мен ако можеш да си вземеш ново дъно направо така прави не че ако ти го поправят няма да има възможност да работи още много време ама пак може да дадеш много повече пари от 30 лева за да тръгне сам си прецени
 
Сега го взех от ремонта и човека каза , че е сменил кондензаторите ама пак не е запалил и не ми взе нищо разбира се ... май май тия кондензатори правят голяма беля
 
Взимай ново дъно и не си трови живота с глупости. Няма нищо вечно в крайна сметка.
 
Ако е само от кондензатори не е палел би трябвало да се оправи след подмяната им, може би има някакъв друг проблем по дъното или по системата като цяло :)
 
gslavov каза:
Сега го взех от ремонта и човека каза , че е сменил кондензаторите ама пак не е запалил и не ми взе нищо разбира се ... май май тия кондензатори правят голяма беля
Аз пък мисля, че захранването ти е калпаво и то прави цялата беля. :wink:
 

Горе