Позициониране на сайт

kanalaia

Registered
Здравейте може би и малко тъпо,но искам да попитам как да си позиционирам сайта,като го пусна на лаптопа се объркват нещата фона отива на една страна ,а другите си стоят,а като го гледам на настолния,където съм правила саъта всичко и ок.Как да задам резолюцията мерси предварително.

И втория ми въпрос е понеже се мъчих да сложа една песен за фон ,но не стана и у махнах,но като влезна във сайта ми изисква някаква приставка как мога да направя така,че да не изисква никакви такива неща от браузера

Ами аз лично го правя така:

в css файла слагам това

[css]
#center {
width: 980px; (примерно, това ти е големината на сайта, като 980px е нормално)
margin: 0 auto;
}
[/css]

После <body> го правиш така: <body id="center">

Би трябвало да се намира в центъра без разместване, но зависи вече как си го и кодирал. :)

Благодаря много ще опитам съжалявам за бавния отговор!

Имам още един въпрос къде трябва да поставя емайла ми на този код,за да може да ми се праща запитването на моя емайл,защото както е сега не се праща дава го като грешка

ето кода

<html>
<head>
<title>Ôîðìà çà îáðàòíà âðúçêà</title>
</head>

<body>

<form action="111@abv.bg(primeren email sam napisala)" method="POST">

<table bgcolor=" CCCCCC " width="90" border="0" align="center" cellspacing="3" cellpadding="3">

<tr>
<td width="140">
Òåìà:
</td>
<td>
<input type="text" name="zaglavie" size="35" />
</td>
</tr>

<tr>
<td width="140">
Email çà êîíòàêò:
</td>
<td>
<input type="text" name="111@abv.bg(tuk sa6to e primeren)" size="35" />
</td>
</tr>

<tr>
<td width="140" valign="top">
Âàøåòî ñúîáùåíèå:
</td>
<td>
<textarea name="saobshtenie" cols="35" rows="6">
</textarea>
<br />
<input type="submit" value="Èçïðàòè" />
</td>
</tr>
</table>

</form>

</body>
</html>

Съжалявам за лекия упрек, но кода ти е доста неправилен.

Недей да използваш таблици при създаването на сайта!!! Това е може би най-лошия (и остарял) подход, който можеш да използваш.

Върни се към основите на HTML и научи какво всъщност представлява езика. След това научи нещо и за CSS. Ако се заемеш сериозно, за седмица ще напреднеш значително.

Направо изтрий кода, който си постнал тук и научи по-съвременни неща. Успех! :)

Разбирам те,но не ме разбирай и мен погрешно,но наистина този код ми върши работа ,но просто ако може да напишете къде точно трябва да поставя емайла,за да не се занимавам на ново .Просто нямам време

Значи това, което искаш няма как да стане единствено чрез форма. Трябва да имаш скрипт на сървъра, например написан на php, който взема информацията от формта и праща е-мейла.

Така мисля, че е по правилно да се направи.
Html
HTML:
....
<body>
<div id="wrapper">

</div>
</body>
......

css
[css]
html, body{
margin: 0;
padding: 0;
}
#wrapper{
width: 980px;
margin: 0 auto;
}
[/css]

До колкото те разбрах трябва да ти сработи.

Back
Горе