Получих спам :–) За какво става въпрос ?

Teodotko

Registered
Здравейте, получих съобщение в което пише следното :

На първо място, искам да ви уверя, че тази сделка е законна, които никога няма да застраши вашата позиция по какъвто и да е начин. Моето положение в страната ми като адвокат, няма начин, по който мога да се отдадете на всякакви незаконни дейности, които ще донесат инструмент за задържане на своята професия или потъмняване моя образ в обществото.

Свържем с Вас с този въпрос, поради фамилното си име прилика с края на моя клиент. Като личен адвокат до края на моя клиент, това е моя отговорност за извличане на имуществото си и да изчисти името си, тъй като жена си и само дете от женски пол, които са нормативно негови ближни умира заедно с него в Япония, земетресението и цунамито на 11-ти март 2011. Няма да се поколебая да ви даде повече информация по отношение на този въпрос, но преди да го направя това, аз ще ви кажа повече за себе си. Аз съм Barrister Odil Oru, практикуващ юрист, който работи във всички области на юрисдикцията на съда на семейството. Съм женен с четири деца, момчета и името на жена ми е г-жа Наоми Oru, аз живея тук, в моята страна, наречена Того република, а също и покойният ми клиент живее тук със семейството си, преди да умрат.

Са направили всичко възможно, за да се проследи роднини покойният ми клиента, без никакъв късмет. Повечето от неговите свойства са обезобразени от хулигани и някои обрасли с плевели, тъй като няма кой да се грижи за тях. Това беше, докато неговата банка ме покани до техния офис на миналата година и ми мандат като негов личен адвокат, за да ги представи на близките си, така че те ще отделят средствата си с тях, че съм решил да следите фамилията му в търсене на доверие достоен човек, който ще ми помогне в гасенето твърдят, че средствата, следователно те намерих.

Какво съм аз, който иска да направи, е да се твърди, средствата $ 21,700.000.00 (двадесет и един милиона седемстотин хиляди американски долари), той остави след себе си с банката, така че ще бъдат пуснати за вас. Искам да посочите вашето искрено желание да работят с мен, аз веднага ще ви изпраща писмо на иск, който ще попълните и изпратите на банката, за обработката на вашия иск.

Най-голямото предимство имаме заедно в това е фактът, че и двамата имат една и съща фамилия и най-важният факт, че всеки, който представи на банката, като на близките си със сигурност ще наследи средствата. Моля, пишете възможно най-скоро показва интереса си в тази сделка. За мен Изпращане на SMS или се обадете на 228 92875376.

Моля препотвърдят вашите лични данни по-долу.

Име: .......................
Фамилия: ...................
Възраст: ...................
Пол: .......................
Телефон: ...................
Адрес: .....................

С уважение,
Odil Oru


Ясно ми е, че това ще е някакъв вид измама, но какво всъщност може да направят с данните ми ако им се вържа? Каква им е далаверата ? Нито искат ЕГН-та и т.н. ?
 
Ами като за начало ще имат емайл-а ти с личните ти данни (пол, възраст и т.н.) и могат да продадът личната ти информация на компании които биха се интересували от това да те спамят. :)
 
Всичко е с цел събиране на данни - мейли, имена,адреси,пол, години .. после ги продават на компании, които разпращат масови мейли за реклами и т.н.
Всички сме виждали в спам кутиите си - виагри и какво ли не...
А вече ако попадне ЕГН, номер на кредитна карта .. не където трябва да не ти разправям в какви схеми може да се окажеш замесен ;)
 
vinsbg каза:
Всичко е с цел събиране на данни - мейли, имена,адреси,пол, години .. после ги продават на компании, които разпращат масови мейли за реклами и т.н.
Всички сме виждали в спам кутиите си - виагри и какво ли не...
А вече ако попадне ЕГН, номер на кредитна карта .. не където трябва да не ти разправям в какви схеми може да се окажеш замесен ;)


http://www.book.store.bg/p6376/izkustvoto-na-izmamata-uiliam-sajmyn-kevin-d-mitnik.html
 

Горе