Помогнете с обжалването на един акт

HunteR

Super Moderator
Преди време ме бяха хванали с мотора без книжка. Писаха ми акт и преди 6 дни дойде. Като видях сумата ми падна главата.
До колкото знам глобите за шофиране без свидетелство за управление на МПС варират от 100 до 300 лв.
И познайте на мен колко са ми ударили. 300 лв.
Та ще обжалвам глобата. При първо нарушение 300 лв. Малко нереално ми се видя.
Та просто ако може някой да ми помогне, защото много не съм на ясно какво точно да пиша. :oops:

Мен личино само ведмуш ме бяха хванали и глобата беше 110 лв това беше при село зелен дол не ми се заубикалаше и реших да мина по главния пут тукмо бях избягал и пред мен катастрофа :!: реших да тръгна по тревата тругнах и ми се спука гумата :x и натам ви е ясно

HunteR каза:
Преди време ме бяха хванали с мотора без книжка. Писаха ми акт и преди 6 дни дойде. Като видях сумата ми падна главата.
До колкото знам глобите за шофиране без свидетелство за управление на МПС варират от 100 до 300 лв.
И познайте на мен колко са ми ударили. 300 лв.
Та ще обжалвам глобата. При първо нарушение 300 лв. Малко нереално ми се видя.
Та просто ако може някой да ми помогне, защото много не съм на ясно какво точно да пиша. :oops:

Щом е излезнало постановлението...пък и сигурно са минали 3 дни...абе никакъв шанс да спечелиш делото. Аз колко акта имам отказаха ме да ги обжалвам. Само ще се набуташ и с разноските по делото.

При първо нарушение глоба от 100 до 300лв, при повторно от 150 до 1500лв
Пък и право са направили, да видим втори път дали ще си го позволиш (150 до 1500лв напомням ти :?: )
А за сумата не знам дали може да се обжалва...

А колко ще дадеш за адвокат, и обжалването? Не си хаби нервите.... :)

Ще ти излезе скъпо това с обжалването.
В крайна сметка ще намалиш глобата на 100 лв. а разноските за делото и ходенето по мъките ще са големи.

Акта може да го платиш и след 1 година.
Нали?
Поне аз си мисля, че може да почака да събереш пари.

Проблемни са тези неща.
Не съм човека, който ще те назидава тук.
И аз съм правил нарушения и съм си плащал като се наложи.
Тегло.

Не си направил на никой нищо лошо .
Акт се плаща с пари , а останалото със затвор.

Има някой хора , които цял живот карат с книжки, не пият, спират на жълто и държат волана с две ръце
от горната страна и накрая... точно когато трябва да вземат правилно решение относно пътната обстановка или да реагират бързо те се
дънят и заради тях някой е пострадал или загинал.

Трябва да внимаваш, когато караш, защото е много опасно.
Никой не е застрахован от това да не бъде убит или да стане убиец.
Бъди отговорен.

Да, знам, че мога да си го платя, когато искам, но сега карам курсове в училището и няма да ми дадат накрая книжката ако не съм си го платил.

Нямаше ли нещо за тези под 18, че първото нарушение се води обществено порицание?

Значи виж ситуацията в която си попаднал.
Сега когато вземеш книжка веднага ще ти я отнемат заради този акт. Така хем ще си платиш глобата хем ще си изтърпиш наказанието. Вече имаш досие в архивите на КАТ. Тъй, че бързай да я изкараш и да ти ине наказанието.

Най-добре е да си платиш акта и толкова.
Преди време бях с акт от 800лв + 12 месеца без книжка.Реших да обжалвам.Както можете да се досетите делото се проточи 10-11 месеца...Поне спечелих и ми отпаднаха тези 800лв глоба но пък ми остана още един месец без книжка..Няма как да стане..Затова по-добре плати си ,че да нямаш ядове после.

vinsbg каза:
Преди време бях с акт от 800лв + 12 месеца без книжка.Реших да обжалвам.Както можете да се досетите делото се проточи 10-11 месеца...Поне спечелих и ми отпаднаха тези 800лв глоба но пък ми остана още един месец без книжка..Няма как да стане..Затова по-добре плати си ,че да нямаш ядове после.

Какво си направил !? Че чак 12 месеца и 800лв :roll: :shock:

fena каза:
vinsbg каза:

Какво си направил !? Че чак 12 месеца и 800лв :roll: :shock:

Катастрофа,но по независещи от мен причини.Именно заради това имах и основание да обжалван,но нали според тях трябва да си изкарам без книжка и проточиха цялото дело.Важното е накрая, че всичко се размина и ми върнаха и книжката и паричната глоба отпадна.

Хах, явно много грешите.
Поне си взех поука да не се отказвам без бой, защото така бях решил в началото и да се премиря с 300 лв. :)

Значи пуснахме обжалването и преди 1 седмица ми дойде пратка, в която ме викат в съда в Пазарджик(всъщност сега се връщам от там).

И ето какво стана.
Попита ме за какво обжалвам акта и аз отговорих, че обжалвам само стойността на акта.
Зададе ми още някакви въпроси с кубиците на мотора.
През цялото време си личеше, че съдията е на моя страна, и най-странното, което ми се видя беше това, че постоянно питаше какъв е мотора и колко кубика.

След, което викна полицая да свидетелства, като той потвърди всичко, което аз казах.
След, което излезе и баща ми да говори тъй като аз го бях избрал да ме представлява ли не знам точно какво беше :D

И ето какво стана след края на всичко.
Съдията каза да изчакаме, че ще отиде да провери нещо и излезе.
След 5 минути се върна и отговора беше, че ми одменя акта, при което се накефих разбира се на макс :D
Основанието беше това, че при попълването на акта от полицая, не били посочени точните данни за мотора (като кубици и т.н.)

Още от началото си личеше, че съдията е печен и не ми задаваше въпроси при, които да се чудя какво да отговоря ;)

EDIT: А до колкото за разноските по делото, не сме платили 1 стотинка.
Беше безплатно поради незнайни причини :)

Back
Горе