Помощ за избор на кола

trevata

Registered
Момци помогнете ми да си избера кола :D Трудно ми е защото всеки казва различно нещо... За сега съм се спрял на Opel Vectra 1999 - 2000 година и Alfa Romeo 156 1999 - 2000 година

Алфата със сигурност превъзхожда опела на външен вид но казват че била скъпа за поддръжка и харчела повечко от опела :) Ако може и вашето мнение за тези два модела :)
OPEL-Vectra-i500---1999-2000-.jpg

VS.
alfa_romeo_156_gta.jpg

Ще трябва да избереш между гъзарското и качественото.
Опел не е моята любима марка.
Това е най дървената марка от немските но спрямо алфата е направо супер мега качествена.

Този модел астри не са лоши. Тези които имат такива коли обикновено ги карат дълго и нямат проблеми.

Не познавам обаче човек който да има италианска кола и да е доволен.
Няма такива пръчки.
Иначе за дизайн да.

Аз мисля ,че ако си млад човек и алфата е стегната на външен вид то няма как да не се излъжеш макар, че гаранция няма, че и астрата може да сдаде багажа.

Няма ли някое ауди? Пак това поколение 2000 година.
Те такова вече и аз не мога да строша .

admin каза:
Вектра... Ама то се тая :P
Алафата със сигурност има изключителен дизайн, но не ми е фаворит за момента...

Ауди... Ами спрял съм се и на Ауди A6, най-здравото от всички аудита до колкото знам (не ми казвайте само некои марки над 20 бона :P ) познавам 3-ма човека с А6-тици, които нямат абсолютно никакви ядове със тях в продължение на 5 години, но си мисла да започна с нещо по евтино и след 3-4 години да си купя некое по-новичко ауди 2006 - 2007 година, защото засега нямам пари чак за толкова ново :P

Лично съм за Опела, макар че от Опела ми харесват само Астра и Инсигния.А от споменаните A3 & А4 също са доста здрави коли.Все пак немско.

Audi A3, VW Golf4/Passat, BMW 3 серия.
Залагай на немските автомобили, няма да сгрешиш :) Ако не искаш голям разход вземи дизел. Фордовете също са здрави и с приемлив разход. За астрата която си си харесал не мога да кажа нищо, но по-стария модел е голяма машина. Audi 80 е хубава кола но вече поостаря, А4 и А6 са доволни решения. Между другото и френските коли не са за изпускане. Познавам един с пежо 206 convertible и му вика "мацколов", колата е просто уникална и отвън и отвътре, ама не се знае колко ще изкара, докато една немска кола дори на 20 години не се предава.
А тая мания да си вземеш кола със страхотен външен вид и да се надяваш да изкараш пари за нова докато се разбие не я разбирам. В другата улица има един с мустанг 4ка и направо му се чудя как му плаща 12те литра на 100км... и то само за да кара мустанг
ПС: Винаги съм смятал алфите за грозни, по-скоро бих взел фиат купе

raiden каза:
Пак казвам че е вектра, не е астра :P

Не искам малки коли, харесвам повече по-големи коли ;) И все пак се надявам да се ограничите до тези 3 избора (алфата, вектрата и А6-цата) и да ми кажете коя е най-добра според вас.

Аз лично бих избрал вектрата.Даже мисля след известно време такава кола да си купя(като за първа собствена кола супер).

Накрая и най-добрата кола става Opel...

аз лично съм за Алфа-та, въпреки че съм фен на японските коли. Но алфата е перфектна, взимай я.

Опелите много гният :?:
Alf romeo.. никой от нашето семейство няма такава кола, за това не мога да коментирам :D
Щом си се спрял на ауди, мисля че това е най-добрият ти избор :D
Имаме ауди 80, на 20 годинки , баща ми я зе преди 8.
Никакви проблеми не е имал ,само масло е сменял и някакви ремъци тази година. ( А само гърнето трябва да сменя ,защото 2 пъди пада :D )
Аудитата са много здрави :?:

Я забрави за Audi, Opel, VW и си вземи един Mercedes и просто забравяш за счупване. Всеми си един 250D и забрави за дълго време автосервизите и магазините за авточасти. Чичо ми имаше няколко мерцедеса и мнението му беше, че поддръжката е евтина. Аз лично съм фен на френските коли, но задължително да са 1.9 чист дизел. Имам пежо 106 1.1 mi и съм доволен от това, че за 2 години съм сменял само съединител, но причината беше в мен, че карах като замаян и го пържих много. Друго не съм сменял, нищо и няма на колата. В началото съжалявах, че дадох 4700, но имаше 4 желязни джанти със зимни гуми и 4 лети джанти с летни гуми. Зимата пали от раз, лятото не ми загрява всичко е на 100% по колата, а и поддръжката е евтина. Гори ми доста малко. 6 на сто във Варненските задръствания и 5 на 100 извън града.

2009-Ford-Fiesta.jpg

... в черен цвят е много добра. почват от 18.500 лева за чисто нови..

Bmw 320 2.0 d

15450 ЛВ. Покажи в евро Покажи в usd Покажи в лева

Дата на производство февруари 2004 г.
Тип двигател Дизелов
Мощност (к.с.) 116 к.с.
Скоростна кутия Ръчна
Категория Седан
Пробег 80000 км
Цвят Сребърен

Особености:
4(5) Врати, ABS, Airbag, Buy back, Автопилот, Аларма, Бартер, Бордови компютър, Ел. Огледала, Ел. Стъкла, Застраховка, Имобилайзер, Климатик, Климатроник, Ксенонови фарове, Лети джанти, Лизинг, Металик, Нов внос, Сервизна книжка, Серво управление, Стерео уредба, Халогенни фарове, Центр. заключване

Допълнителна информация:
Нов внос. Възможен Лизинг. Възможен Бартер ( за автомобил до 8000 лв. + Доплащане ). Директен вносител. 100% Гарантиран Произход. Отлично Техническо Състояние. Без Никакви Забележки. Като Нов. Един Собственик - Физическо Лице. 2. 0 - 116 к. с. - дефорсиран турбодизелов мотор, Common Rail от ново поколение - изключително здрав, бърз и икономичен! Всички Екстри за модела. Силвър металик с перлен ефект. 4 бр. нови гуми. /// ЗАКОННА ПРОДАЖБА с : Договор, Фактура, Касов бон, Декларация за произход на автомобила, Декларация за платени данъци и такси, Транспортен лист, и всички необходими оригинални документи. /// ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА : Прехвърляне на Собствеността, Платено ДДС, Платена Еко/потребителска такса, Застраховка Гражданска Отговорност, Закарване на автомобила до КАТ. Пълно съдействие за Регистрация ( Талони, Номера, Год. техн. преглед). За Кленти от Страната : Всичко Платено + Едномесечна Транзитна Регистрация.

Ако искаш нещо по-евтино GOLF4 до 7-8 хиляди си намираш перфектния.. няма смисъл да взимаш некфи бангии опели и алфи.

djpatzo каза:
И аз мислех да си взема мерцедес, но като ми поясних поддръжката за какво иде реч и се отказах. Един стоп само ти е 200 лева и нагоре прави си сметката ако недай си Боже се счупи нещо по-серизоно, и аз съм на мнение че са най-здравите коли обаче винаги има шанс нещо да сдаде багажа...

@hackera
Форд.... хм... Имам едно транзитче и съм го кърпил два пъти за 5 години, много гние.
БМВ не искам, особено 3та серия. Единственото възможно е 5-та серия пак от 98, 99, 2000, ама много харчат не са за мене :)

Еми взимай А6-тицата, няма какво да му мислиш. След някоя година може да я продадеш и да вземеш А8 :) Аз не познавам човек който да се оплаква от audi

Алфата е добра ама на външен вид..
Значи баща ми има вектра спортна и е мннн доволен от нея километраж до 220 и 210 ги прави без проблеми затова ти препоръчвам вектрата ...

winers каза:
Значи баща ми има вектра спортна и е мннн доволен от нея километраж до 220 и 210 ги прави без проблеми затова ти препоръчвам вектрата ...
Не търса скорост, а сигурност ;)

@raiden Чуда се дали да не забава взимането с няколко месеца и направо една А8-ца да си зема разликата в цената не е голяма :P

trevata каза:
winers каза:
Не търса скорост, а сигурност ;)

@raiden Чуда се дали да не забава взимането с няколко месеца и направо една А8-ца да си зема разликата в цената не е голяма :P

Кой ще поддържа такава кола.
Нито частите нито ремонта можеш да поемеш.
Поне аз не мога де.
Това е втора употреба кола.
Каква е гаранцията, че утре скоростната кутия няма изгърми?
Примерно.

По добре се върни на Опела.

Това за А8 беше шега :wink:

Точно за това исках мнения.... много се чуда и се мая, ама така май само се обърквам :? Всеки казва различно, исках само да кажете между алфата и опела коя да е а до къде стигнахме :) От коментарите до тук разбирам че опела е по-удачния вариант.

Back
Горе