Пращане на много

Писмата не отиватв СПАМ папката защо са пратени много на веднъж. Има си система за точкуване на даден имейл дали е СПАМ или не, в зависимост от съдържанието на имейла (Твърде много картинки, спам думички и т.н.). Друга причина даден имейл да стигне до получателя като СПАМ е ако хостът, от който пращаш имейлите да е блеклистнат (Хостът се е ползвал преди за СПАМ, след което са получени много оплаквания, и в последствие, вкаран в черния списък). Трябва много внимателно да настроиш и интервала на изпращане между имейлите, както и интерваите между клъстерите на изпратени имейли. (т.е почивка за няколко секунди между определен брой изпратени имейли), тъй като има опасност да офлуудиш сървъра и в последствие да блеклистнат хоста. Също така, може да възникне проблем с меил сървъра и администраторите му ако повечето имейли баунсбекват (Bounce Back значи, че имейлът не е стигнал до определена пощенска кутия поради две причини: Hard Bounce - имейлът вече не съществува, или Soft Bounce - поради някаква друга причина (Проблем с мейл сървъра на получателя, оut-of-the-office съобщения и т.н.)

Относno изпращането - в нета има купища скриптове - платени и безплатни, които могат да ти свършат работа. Потърси в Гуугъл за "PHP Mass Mail Script" или "PHP Bulk Email Script" и ще намериш нещо подходящо в първите няколко сраници.

За проверка на Spam Score-а на съобщението ти може да ползваш това туулче - http://www.mailingcheck.com/check-spam-score/
 

Горе