Превръщане на текст в промелива

t0shk0

Registered
Как да направя това. Значи със заявка от БД изкарвам дадено име. Например: peshto
Въпросът ми е как да превърна този текст изведен от БД в променлива със същото име. Ето нагледен пример:
Текст от БД: imeto
Създадена променлива: $imeto

Мерси предварително ;)
 
Въпрос, защо го правиш за защита ли ? :) Иначеее нещо от сорта на :

$query = mysql_query("SELECT `ime` FROM `text`");
$row = mysql_fetch_array($query)
$promenliva = "$" + $row['ime'];
echo "$promenliva";

Направо ми стана интересен въпроса ти :D
 
Ами на някои места за защита, но основната ми цел е такава:
Записвам в БД всичките настройки по сайта, които могат да се редактират от админ панела динамично. И след това за да не пиша заявка навсякъде където искам да изведа информацията, просто всяка настройка я записвам на една променлива, която е достъпна от всички части на сайта. Мисля, че този вариант е по-добър отколкото да напиша 20-30 заявки :)

Ако някой има по-добра идея може да сподели :)
 
А защо не направиш една променлива на една заявка и не я пуснеш в сесия с проверка, така че да я ползва само администратор ? :)
 
Мисля, че това, което правиш може да има и друго решение. Помисли върху него. Но иначе въпроса ти е доста интересен и ето вариант:

Код:
<?php
$string = 'promenliva';
eval('$'. $string . ' = "nqkakva stoinost po izbor";');
echo eval(' return $'.$string.';');
?>
 
Не е идеята да се ползва само от администратор, а всички потребители. Става въпрос за информация от типа на skype, facebook, site description и т.н.
 
t0shk0 каза:
Не е идеята да се ползва само от администратор, а всички потребители. Става въпрос за информация от типа на skype, facebook, site description и т.н.
Добре правиш си един селект на сраница index.php примерно, след което изведената стойност я въвеждаш в сесия и я прехвърляш на други страници, няма ли да е по-добре така ?
 
Това нещо може да се постигне с variable variables, т.е променливи променливи.

$title='var';
$$title = 'HelloWorld';

echo $var; //принтва Hello World

----------------

$title = 'theValue';
$$title='Hello World';

echo $theValue; //принтва Hello World

http://php.net/manual/en/language.variables.variable.php
 
До сега въобще не съм се замислял за този начин със сесиите. Не мисля да го използвам сега, защото трябва да сменя променливите почти в целия сайт. Но все пак благодаря за предложението. Ще го имам в предвид за бъдещите ми проекти ;)
 
t0shk0 каза:
До сега въобще не съм се замислял за този начин със сесиите. Не мисля да го използвам сега, защото трябва да сменя променливите почти в целия сайт. Но все пак благодаря за предложението. Ще го имам в предвид за бъдещите ми проекти ;)
Мен ако ме питаш правиш си едно файлче add.php в което си поставяш заявката и после го викаш, чрез инклудване в страниците където го желаеш :)
 
Аз така направих, но просто променям вече готов сайт и се мъча да го редактирам само там където няма друга алтернатива. Въпросът е там, че преди тази информация е била в един файл и не е можела да се променя както е сега в БД. Навсякъде в сайта всичко е направено с най-различни променливи и ще е много трудно да се редактира всичко. Много време ще отнеме ;( Може би някой ден, когато съм по-свободен и това ще стане :)
 
PHP:
<?php
	$query = mysql_query("...");
	$r = mysql_fetch_assoc($query);
	foreach($r as &$var){
		$var = $var;
	}
	echo implode(", ",$r);
?>
 

Горе