Предложение: Конфигурация на Лаптоп

TryMe

Registered
Здравейте, почнах да се замислям да си взимам нов лаптоп и искам да ви помоля да ми дадете някакви конфигурации до 1000 - 1100 лв.

По принцип от всичко си кусвам, обичам да играя игри, както и да натоварвам с процеси компютъра.

Не желая настолен компютър, защото от няколко години вече съм с лаптоп и съм свикнал да го мъкна на ляво - надясно като по този начин успявам да си продължавам работата на компютъра нормално или да си играя игрите.

Гледам в момента 2 конфигурации в outmax

Acer V3-571G-32376G75MAII
Lenovo

И двете ми се струват добре, но очаквам и вашето мнение, а ако имате и по-добри предложения, ще се радвам да ги споделите.

Очаквам и мнението на @admin, защото съм следял теми, в които е писал в тази сфера и съм останал с убеждението, че е напред с материала откъм хардуер(и не само).

П.П. Като че ли Lenovo е по-добрия вариант, защото е с 10лв. по-евтин(е не съм чак такава скръндза де), а и видео картата е по-нова(GT635M), но пък процесора му е по-стар от Acer-а и по-ниско честотен.

Acer ако им гледаш дескрипшъните изглеждат супер.
После като почнеш да ги ползваш разбираш истината.
А като почнат и да се чупят и да търсиш гаранционен сервиз става още по зле.

Lenovo е по добро.
Аз бих избрал asus.

Интересно предложение, @admin. Сега разглеждам ASUS и съм доволен от оферти.

http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=43338 този има по-добър процесор, РАМ паметта е на 1600 MHz, макар и да е 4GB. Видеото е отново 2GB, макар и да е по-стара.
Но за 80лв. по-надолу, мисля че си заслужава цената.

А има и един, който е 1090лв. с i5 процесор.

Дайте си предложенията, кое вие мислите, че си заслужава парите.

Ми в случаят леновото е по добро за игри.
Това 1600 за DDR няма да ти помогне хич при игра.
Видеото е важно и процесорът.
За рамта по скоро гледай да е повече GB отколкото мегахерци.

Тошиба. :?: Занимавал съм се със няколко лаптопа, харесват ми много и имам познати, който от години ги имат и за сега нямат никакъв проблем. Е имат само един минус, че г/д минат ли 2 години и батерията се скапва тотално, но пък зависи как е зареждаш (това влиае много). Сервиз имат във София, само там знам че имат във България. Аз имам една тошиба на 5 - 6 години, само батерията е скапана, трябва да се купи нова. :))

Ами аз в момента съм с АСУС и съм доста доволен, но вече ми идва слабичък, а и видеото е вградено и не става да цъкам.
Значи леновото идва за сега най-добрия вариант от тези?

Имах одеве път до разни магазини за техника и общо взето АСУС са по - добри, така излезна. Тошиба си нямали в момента завод и ползвали части от други марки (нещо подобно ми обясняваха), тошиба били на 10 - то пазарно място във света, докато асус били на първи позииции. А за това леново само намектнаха (да и него го слагат преди тошиба), но за асус ми изнесоха лекция.

Toshiba (лаптоп отдела) са купени от Acer, от няколко години, както и Packard Bell. Незнам какво са ти казали за Asus но на първите две места са Lenovo и HP. Според различни компании за проучвания е различен първенеца :) Lenovo имат доста агресивна ценова политика и се наложиха на пазара. От друга страна пък (лично мнение) са им качествени продуктите. Честно казано последния път като си купувах лаптоп го избрах по желани от мен парамтери а не се ръководех от марката :) Спрях се на Lenovo Y570 и съм много доволен от избора си :)

Марка която не е за пропускане, според мен, е Samsung. Имат предимства пред другите марки в ниския и средния ценови клас.
Матов дисплей - не отразява светлина и се вижда много по добре на осветени места
Батерията издържа 1000 цикъла преди да почне да губи капацитет (при другите производители е около 300-350). Това е според производителя.
Почти всички части са произведени от Samsung и са сглобени от Samsung. Процесори и видео карти е ясно че не са от Samsung, но корпус, дисплей, RAM памет, дънна платка и някой друг компонент са си от Samsung.
Най - големият им минус според мен е дизайна на лаптопите ... много дървен :D

А за RAM паметта, 4 GB 1333 MHz са достатъчни по принцип. Оценката на една такава памет е около 7.4 в Windows 7. Има малко зависимост от процесора.
Другото което се сещам да споделя, лично аз не виждам причина да се купува Core i5. Купуваш Core i3 или Core i7 :) Не съм гледал разликите в производителността между i3 и i5, но и двата процесора са двуядрени с Hyper Threading технология и имат еднакъв кеш 3MB. i5-цата има 100-200 MHz повече от i3, както и поддръжка на Turbo Boost технология която увеличава допълнително скоростта на процесора при нужда (автоматичен overclock - така да го кажем). И за това се плащат 100-ина лв повече :)

Асус-а ги предлагат по-магазините, каот по добри, защото сервизното им обслужване е на ниво.
Аз примерно имах два пъти проблеми с моя asus , защото при едно изпускане както си е вчантата спря да му работи мониторът.
Нищо му нямаше на мониторът но спря да бачка. От удара ли не знам.
Беше затворен.
Отидох в сервиза смениха ми го.
След 1 година изтече там гаанцията но аз го полях. Отиде клавиатура всичко.
НАправиха ремонт пак там. 70 лв.
Приемливо.
Бързи са.

НЕ знам как са останалите марки но хората се оплакват.
Затова търговците предочитат да продават асуси.
Не че са по-добри.
Леново си е марка i e OK.

Аз все пак си мисля, за следгаранционото обслужване.

Аз не мисля за след гаранционно обслужване - лаптопа се продава докато е още в гаранция. До година към средата на година ще се пуска за продаване моя лаптоп и си доплащам и си взимам нов лаптоп с нова гаранция и да ми е мирна главата :) Ще чакам да излезе новата версия на Lenovo Y и ще преценя какво да правя де :P малко ми се минава и на настолен, ама има време да го мисля още 7-8 месеца :)

@DarkAngelOfHope, благодаря ти за изчерпателния отговор.

HP като конфигурации са добри, но съм останал с впечатление, че адски много загряват. Колкото HP лаптопа съм ползвал(на приятели), всичките все бучат и вдигат температури до небесата. Това е и простата причина въобще да не ги споменавам тях.

За сега, като че ли, като цени и конфигурации най-много ми допадат ASUS.
Макар че Acer държат по-добри цени, като имат и хубави конфигурации, но след мнението на @admin спрях да ги гледам тях. Някой друг ще каже ли мнение за тях, защото като цени, те най- ми допадат, но ако са наистина, както казва @admin, въобще няма да се спирам на тях. Предпочитам да дам още малко лев отгоре за ASUS.

В момента си харесах два с по 200лв. по-скъпи от тавана на предпочитанията ми за цени, но се чудя кое е по-добре:

Тази конфигурация

или

тази

Според мен този с процесор i7 е силно за предпочитане, все пак 4-ядрен.

П.П. До колкото виждам, Lenovo имат изключително издръжливи батерии, което също е много добре. Явно ще се спра на някоя от двете марки ASUS или Lenovo.

От последните два който си дал като линкове - тоя с i7-цата е с много слаба видео карта, най - слабата на NVidia от това поколение, с GPU-то на NVidia 520m и е само 3% по бърза от 520-ката :) За игри ще е много тегаво там - то вградената в процесора може и да е по мощтна :D всъщност Intel HD 4000 e с 3% по бърза от 610-ката :D
Този с i5-цата е по балансиран :)

На Lenovo на истина са им издържливи батериите - съдя по моя, над 4 часа време за гледане на филми при това на нормален режим, а не на икономичен :) С Core i7 процесор съм :)

btw погледнах 635-цата че е почти на равно с 555m дори е със 7% по бърза. Аз съм с 555m и до сега не е имало игра която да не ми върви на високи настройки, в най лошия случай на средни :)

Обърках.
Мисля и за гаранционното обслужване и за извън гаранционното .
Просто мисля, за обслужването.
Това на asus ми харесваше.
Сега не знам как е но чувам, че държат още на качественото обслужване.

Ми вземи този с по добрата видео карта.
Лаптоп за игри все ще е мъка ама вземи колкото се може по добра карта.

Е аз няма да заковавам кой знае какви игри. Въпроса е, че примерно WoW или Silkroad ще си ги играя преспокойно с тази видео карта на максимални настройки.
Не съм зарибен геймър, който да подкарва всяка новоизлязала игра. Главно играя MMORPG игри, там не мисля, че иска по-мощна видео карта.
А иначе мисля, че ще ми е по-добре с i7, защото като премина на режим програмиране и почвам да натоварвам компютъра с много процеси и мисля, че този с i7 ще покаже много по-добра производителност от другия.

Не исках да заблуждавам никой с първия си пост, че играя много игри. Не съм почитател на новите игри в момента, които искат мазни характеристики на компютъра, за да можеш да играеш нормално.
Както казах, главно играя World of Warcraft и Silkroad Online, тук-там някое друго MMO.

@admin то е ясно че мислиш за гаранционното обслужване, аз коментирах само за извънгаранционното :) Аз просто се надявам да не ми се налага да ползвам сервиз, дори съм застраховал лаптопа за 1 година за всеки случай :) Иначе си мисля че на Lenovo не е лош сервиза, но аз лично съм нямал взимане даване с тях :) Само знам че пращат куриер до вас да вземе лаптопа и после ти го връщат за тяхна сметка :)

Back
Горе