Презареждане

KR373N

Registered
зравейте искам да попитам как да направа когато имам линк който искъм да презареди веднага страницата този линк когато го натисна чрез $_GET заявка изпълнява триене от ДБ по ID въпроса ми е как да направа когато кликна на линка да презарежда страницата без да ме праща примерно на test.php?id=10 а направо когато кликна да ме праща пак на test.php само че да е изпълнило действието

Кода става мноого просто ... значии да кажем, че ти имаш 1 линк :
http://саитами.ком/индех.php?id=1&w=delete
PHP:
<?php
$f = $_GET['w']; //вземаш W променливата и я защиатваш както искаш аз само ти давам примерен код за да ти е ясно .. 
switch($f)  // Правим един Суич ..  Той накартко "проверява" дадена променлива
{

case "delete":  // В случай, че стройноста на променливата е равна на delete .. ще изпълни кода до Break;
       $id = $_GET['id']; // и сега вземаш ИД-то, което искаш да изтриеш
       mysql_query("delete from table where `id`='$id'"); // заявката ти за триене
       header("Location:  drugastr.php"); // и пренасочваш
       exit; // при Суич това не е задължително, понеже Суич има Break ;
  break;

// И така може да добавиш колко си искаш варианта .. примерно за едитване на записа

case "edit":
   $id = $_GET[''];
  $q =   mysql_query("SELECt * ... "); 
  $f = mysql_fetch_array($q);

// Тука си изкарваш 1 форма  .. и си готов .. 

break;

}
?>

Суич е чисто казано като IF . но при условия с повече възможностии !
Тук има добра информация, която може да ти помогне .. http://www.w3schools.com/php/php_switch.asp

Кога със Суич е много лесно преносим .. смисъл когато искаш кода по-горе да се изпълнява в същия файл .. в твоя случай в индех.php или в друг файл .. ;) Потърси малко в интернет. . там е по-добре обяснено .. НО личното ми менние .. докъто не пробваш няма да разбеереш .. затова предлагамм да пробваш и да кажиш станало ли е или не .. ;)

ми .. още по лесно .. кода ти става така :

PHP:
<?php
$id = $_GET['id']; //вземаш W променливата и я защиатваш както искаш аз само ти давам примерен код за да ти е ясно .. 
// правиш си нужните проверки .. ако искаш де .. 

mysql_query("DELETE FROM `tablice` WHERE `id`='$id'");
  header("Location: test.php");
  exit;

:?: :?: :?: :?: :?:

Back
Горе