Премахване на блендинг опция?

gLaVoReZa

Registered
Добър ден,

значи направил съм един дизайн на Photoshop CS4 и естествено на някои от слоевете съм задал определени блендинг опции, като с времето съм преценил да премахна някои, обаче проблемът е, че дори и след като ги премахна, те пак излизат под слоя. Ето нагледен пример:

586025.png

След като съм премахнал тези блендинг опции, които излизат на горната картинка... те пак си стоят там, само че без това око, което индикира, че опциите са пуснати. А, иначе от "Blending options" съм ги махнал:

586024.png

Имате ли идея как мога да ги махна изцяло и да не се виждат под слоя (първата картинка)?

Това е така по подразбиране - ако ги изключиш, после да можеш да ги включиш отново.

Трябва да запомниш настройките на опциите, които искаш да останат и просто даваш десен бутон (RMB) -> Clear Layer Style. След това му задаваш желаните настройки и готово.

Аз, за да не помня настройките, си правя един нов слой (празен) и кликам на слоя с ефектите, след това Copy Layer Style и след това на празния слой Paste Layer Style. На слоя с ефектите (който не е празен) му изчиствам стила (Clear Layer Style) и след това преписвам настройките (само желаните) от празния слой.

Ако дадеш Paste Layer Style, няма да стане - ще се копират и изключените.

Надвяма се да съм помогнал. Успех!

Back
Горе