Премахване на фон

vinsbg

Registered
Здравейте,
Много не разбирам от фотошоп затова искам да ви попитам как мога да премахна фона.Направил съм си 1 бутон обаче зад самия бутон стои бяло...като го сложа на страницата и стои един правоъгълник бял..как мога да го направя да си вземе фона на сайта или някакъв друг начин ?
Благодаря предварително.

Като си в шопа вземаш Magic Wand Tool (w) натискаш върху бялото и натискаш DEL. И бялото се маха. :) Успех.Ако нещо не разбираш намери ме на скайп shukri231. :?:

Тогава си правиш нова картинка с каквито си искаш размери и фон трансперент и копираш цялата картинка с CTRL + C и го поставяш на това новото CTRL + V. И тогава вече взимаш Magic Want Tool и маркираш бялото и натискаш бутона DEL и е готово. Успех. :?:

Пробвай с ласото или пен тула да изрежеш фона.

Като си в шопа вземаш Magic Wand Tool (w) натискаш върху бялото и натискаш DEL. И бялото се маха.
Под DEL се има в предвид бутона на клавиатурата.

Май малко късничко, ама гледам, че никой не се е сетил да каже, че трябва да го сейва като гиф, иначе и да работи с прозрачен фон, той пак ще стане бял като го сейвне като jpg. Мисля, че има доста теми, в които се е писало как става това, може да пробваш с търсачката.

Избираш фона (например слоя Background), избираш Move Tool (v), и натискаш бутона delete от клавиатурата си. Фонът трябва да стане от бял на сивкав на квадратчета. После даваш File -> Save As и запазваш във формат .gif или .png. Ако ползваш IE6 запазвай само в .gif.

Back
Горе