Пренареждане на заявката по различни параметри как ?

lfc321

Registered
Не намерих точно решение на моя проблем никъде. Не мога да разбера дали просто с обикновен Джейкери или и Аякс трябва да използвам и въобще как точно да го направя.

Проблемът ми е следния. Имам една заявка, която ми изкарва редовете в таблица по дата. Ето я:

Код:
$select_reviews = "SELECT comment, rate FROM reviews ORDER BY date_created DESC LIMIT 4" or die("Не може да изпълни заявката");
	$run_reviews = mysqli_query($con, $select_reviews);
	while ($review = mysqli_fetch_assoc($run_reviews)){
	$post_review = $review['comment'];
	$post_rate = $review['rate']

Имам и втора заявка, която да ми изкарва редовете в таблицата по рейтинг. Ето:

Код:
<?php
$select_reviews_By_Rate = "SELECT comment, rate FROM reviews ORDER BY rate DESC LIMIT 4" or die("Не може да изпълни заявката");
$run_reviews = mysqli_query($con, $select_reviews_By_Rate);
$post_rate = $review['rate']

?>

Над първата заявка имам параграф "Best rated", а над втората параграф "All reviews".

Искам когато цъкна "Best rated" да ми замества първата заявка с втората и да ми изкарва редовете по рейтинг и отгоре да имам параграфа "All reviews".

И обратното когато са ми наредени по рейтинг и цъкна "All reviews" да ми ги нарежда по дата.

Надявам се ме разбрахте. Някой ако може да ми даде някакъв туториал или примери някъде из нета или ми го обясни ще съм му благодарен.

Препоръчвам ти да разгледаш малко уроци за JOIN в mysql. Относно това, което искаш може да стане много лесно.

PHP:
if($bestReviews)
{
  $sql = "SQL 1 TUK ..";
}
else
{
  $sql = "SQL ZA All reviews";
}
// i na dolo si e sushtoto .. 
while($r  = .... )
{
  ..
}
:idea: :?:

Направи си някаква променлива която ти се променя от някаква форма било то с радио бутон линк селект или прочие и просто правиш една проверка с иф и сменяш заявките. :)
PHP:
if($promenliva == 1){
	$select_reviews = "SELECT comment, rate FROM reviews ORDER BY date_created DESC LIMIT 4" or die("Не може да изпълни заявката");
}
else{
	$select_reviews = "SELECT comment, rate FROM reviews ORDER BY rate DESC LIMIT 4" or die("Не може да изпълни заявката");
}
$run_reviews = mysqli_query($con, $select_reviews);
$post_rate = $review['rate'];
}

Back
Горе