Препоръчайте хостинг и малко акъл

NewGuy

Registered
Здравейте. Решил съм да правя сайт подобен на dox за съхранение на файлове. За сега имам 2 проблема. Единият е къде мога да съхранявам толкова големи файлове и видях, че хостингите през последните години са се развили доста.

1. Първият ми въпрос е свързан с това коя хостинг компания да избера (за предпочитане чужда).

2. Ще имам ли някакъв проблем с каквито и да е авторски права. Линковете ще са директни и няма да се индексират в google. Ще бъдат достъпни само с директен линк. Също така ще сложа и контактна форма за DMCA ако има проблем да трия файловете.

ДигитълОшън не е добра идея, защо ти е ssd .
Наеми сървър към някоя българска фирма ( Суперхостинг, айСиЕн,ХостБг,Джъмп ) или ко-лоцакия на сървър извън българия.
Хостинг няма да ти стигне ,а ко решиш да го пускаш публичен.
В краен случай можеш да се опиташ да намеирш в Панама някакви сървъри ако се притеняваш за автоските права... :)

Мисля, че за това, което си решил да правиш най-добре е да вземеш CloudVPS или нает сървър.. Също може и сайта да ти е на някакъв нает хостинг, а за хост на файловете да се ползва/т CloudVPS/и.

Използвам DigitalOcean за малък сайт и съм много доволен. Трябва ми обаче нещо с много пространство. Нито Jump нито суперхостинг нито някой от големите предлагат подобно нещо. Съгласен съм да си взема нает сървър но на мен не ми трябва с големи ресурси. Единственото, което ми трябва е много празно пространство.

Някакви препоръки за CloudVPS или хостинг с много свободно място?

В Rax.bg (бившите Fcolor) има някакви планове, дето сам си избираш параметрите. Отделно това е най-добрата българска фирма за хоснинг - уникална свързаност (благодарение на което сайтовете ти се отварят светкавично), уникална поддръжка, стандартен cPanel, за разлика от някои свободни импровизации на други фирми. Провери ги.

Back
Горе