Пре-инсталиране на Windows

wildrose

Registered
Ако някой знае какво да направя когато пре-инсталирам Уиондоус и ми се показва следв. грешка:

"Setup did not find any hard disk drives installed in your computer"

Това означава,че уиндоус не намира хард дискове може би като те пита къде да го инсталира не го настройваш и затова ти го изписва

а може ли да ми обясните какво точно в биоса трябва да настроя?
Четох че трябва да имам нещо като SATA и RAID, аз не мога да го намеря в моят комп. Имам друг лаптоп, но той няма дисковод, може ли да се свали някъде тези драйвъве от интернет на СD или USB?

Потърси из биоса опция , която изключва SATA контролеара. Или премини на друг режим, не САТА, не помня как се казваше другия режим.

благодаря за отговорите, но моят комп. е на около 7 години, може би затова не мога да намеря такива опции. мога ли да сваля това нещо някъде в интернет?

Ако компютъра е нов просто го върни в магазина а ако си го използвал извесно време значи просто го отвори и извадо батерията на дъното за 24 ( по учебник е толкова но и за по малко става) за да се нулират настройките на биоса тогава всичко трябва да е наред. Но ако и тогава го изписва това трябва да ходиш в някой сервиз да ти го видят защото може и от харда да е. Забправих да ти кажа преди да махнеш батерията простомогледни хардиска някакъв кабел да не би да е излезна извади кабелите поиздухай ги малко да няма прах. И ако кабелите който отиват кам хардиска са едни червении малки тънки (незнам дали всички са червени)

http://pcsilent.de/ppic-MAXI-SATA2-...-clip-safty-clip-sata-shielded-sata2kabel.jpg

като тези SATAII да знаеш, че има голяма вероятност да е от този кабел защото често ми се е случвало да се разваля при пренасяне.

В биоса се настройва симулация на харда AHCI или някъде търси да настроиш да има Compatible Mode или нещо такова. Ако дъното е старо не би трябвало да имаш проблем. Това с изваждането на батерията не е правилния вариант. Трябва да имаш някъде до батерията 2 пина. Когато е изключен компютъра вземи някой джъмпер или нещо метално и дай на късо 2-та пина. Така се нулира биоса. Това какво пише по учебник, не е кой знае какво. Ако ги няма пиновете вадиш батерията за 5 секунди и я слагаш пак.... оп имаш нулиран биос. Може и проблема да идва от това, че не си флашнал биоса. Пробвай да го флашнеш, но става само когато имаш инсталиран друг Win на компа.... Ако нямаш намираш някъде от къде да намериш софтуера за флашване и го флашваш под DOS... Има много варианти за оправяне на даден проблем в някой компютър. На същия принцип е и с вирусите... За да ги изчистиш можеш да ползвам много съвместими софтуери и съответно да ги изчистиш от "кочината"...

Back
Горе