Присвояване на друг уникален ключ към масив?

Ticketa

Registered
Здравейте, чудя се дали може да се направи нещо подобно?

Накратко. Ако имам два файла: test_1.php и test_2.php

В него имам масиви:

test_1.php
$test = array();
$test['blabla'] = 'tova e dobre';
$test['proba'] = 'i tova e dobre';

test_2.php
$test = array();
$test['blabla'] = 'tova e dobre';

Тук трябва да направя въпросната проверка дали ключа съществува. Като първо извиквам (вмъквам) test_2.php

т.е. include_once("test_2.php");

И вадя всички ключове, в моя случай 'blabla', но за да съм сигурен че всичко е наред при самата проверка , трябва да извикам и другия файл test_1.php правим проверка на масивите - най-вероятно (предполагам) ще стане като използваме foreach и ги натъпкаме вътре, въртим цикъла и правим проверката с: array_key_exists, ако някой от ключовете не съществува в test_2.php тогава го "присвоявам" от test_1.php.

В грешка ли ми е логиката и ако да, как тогава да стане и .. другото, което е как да стане самото "присвояване?
$test['$key2'] = $test['$key1'];

$key2 - това да са ми ключовете от test_2.php , а другата променлива от другия файл.

Ок, но ако.. имам примерно към 500 реда масив т.е.

$test['blaasd']..
$test['asd']
$test['asd3']

и т.н. ще забави ли по някакъв начин отварянето на сайта и ако да, тогава как да го направя по-правилно? Става на въпрос за много езична страница /скрипт/

Вярно бе.. май ще го правя направя с ключа на масива. Мерси. Ще видя какво ще сътворя довечера, ако имам време и ще драсна резултата.

Лек ден, бръмкам за работа

Погледни array_merge(); : ))

За другия въпроса когато имаш такива големи масиви, по - добре ползвай for(); доказано е, че е по - бърз.

Back
Горе