При колко отсъствия не те допускат до ДЗИ?

devent каза:
@vinsbg - дай ми една основателна причина да прекараш 12 клас в кафето/кръчмата и аз ще ти дам отговор на върпоса, който зададе ти :)
Еми не искам да те обиждам,но в раздела php пишеш преди 1 месец,а тук ни изкарваш всички някакви мързеливи.И просто не прочетох кой се хвали?Хората просто казват,че и те са били на г/д същото положение.Не виждам да има тема "Ееее аз бягах от даскало бе н1 съм".

Не мисля,че си прав с изказването си.

Прощавайте, че се намесих :!:

critrate каза:
Еми не искам да те обиждам,но в раздела php пишеш преди 1 месец,а тук....
Не смятам, че това е предмет на обсъждане в тази тема. Ако много ти е интересно, пиши на ЛС и ще ти разкажа защо пиша през месец :)

critrate каза:
devent каза:
@vinsbg - дай ми една основателна причина да прекараш 12 клас в кафето/кръчмата и аз ще ти дам отговор на върпоса, който зададе ти :)
Еми не искам да те обиждам,но в раздела php пишеш преди 1 месец,а тук ни изкарваш всички някакви мързеливи.И просто не прочетох кой се хвали?Хората просто казват,че и те са били на г/д същото положение.Не виждам да има тема "Ееее аз бягах от даскало бе н1 съм".

Не мисля,че си прав с изказването си.

Точно стуктурата на първото ти изречение трябва да ти даде ясна представа защо не е много добре да се бяга често от училище :)

По темата: 12-ти клас го завърших сравнително нормално 15 неизвинени и 50 извинени. Знам, че броят на отсъствията не трябва да е над 300, защото ако е учителите могат да те оставят без оценка и директно повтаряш годината.

devent каза:
Прощавайте, че се намесих :!:

critrate каза:
Еми не искам да те обиждам,но в раздела php пишеш преди 1 месец,а тук....
Не смятам, че това е предмет на обсъждане в тази тема. Ако много ти е интересно, пиши на ЛС и ще ти разкажа защо пиша през месец :)

Мен не ме интресува кой колко пише,защо не пише и т.н.т. Просто го казах,за да ти кажа,че това,което казваш не е правилно.

(Не го приемай като обида.Не искам да се карам с никой от форума и никога не съм имал това намерение.)

HerpaMoTeH каза:
Точно стуктурата на първото ти изречение трябва да ти даде ясна представа защо не е много добре да се бяга често от училище :)

Това не се учи в 12-ти клас.. :)
Говорим за отсъствия в 12-ти клас, а не в основното училище...
Който бяга и няма желание да ходи на училище още докато е в основното ... вече е съвсем друга тема :)

critrate каза:
Мен не ме интресува кой колко пише,защо не пише и т.н.т. Просто го казах,за да ти кажа,че това,което казваш не е правилно.

(Не го приемай като обида.Не искам да се карам с никой от форума и никога не съм имал това намерение.)
Аз продължавам да не мога да асимилирам какво искаш да потвърдиш с твоя пример спрямо примера, който аз посочих :)
Иначе не се притеснявай. Големи, интелигентни хора сме. Не се караме, само дискутираме.

HerpaMoTeH каза:
По темата: 12-ти клас го завърших сравнително нормално 15 неизвинени и 50 извинени. Знам, че броят на отсъствията не трябва да е над 300, защото ако е учителите могат да те оставят без оценка и директно повтаряш годината.

Хах в моето даскало нямаше да завършиш с 15 неизвинени :D

deam0n каза:
HerpaMoTeH каза:

Хах в моето даскало нямаше да завършиш с 15 неизвинени :D

И за моето се носега същите легенди, но се оказа, че има неписано правило, гласящо: В последния месец на последната ти учебна година не могат да те изключат :)

Аз съм съгласен с оф-топика на Девент, но донякъде.
Няма как да не се бяга - бягането е част от ученическото преживяване.

И аз като бях 12ти клас ми беше по-кеф да съм в заведението, отколкото в час по Математика.
Виж часовете по "Процесори" ми бяха по-интересни.

Сега съжалявам, защото когато реших да кандидатствам Медицина стана "Ма то по Химия имам 4 в дипломата".

Но и сега да се върна - пак ще съм същия :)
Сега, когато искам да ходя - преподавателите не идват.
Четвърта година съм в университета и тая седмица съм имал две лекции. Може да имам още една-две до края на семестъра... :)

Бягайте, ама с мярка би бил моят съвет. Аз стабилно щипвах от часове, но на ДЗИ-тата имам почти пълни шестици, както и на държавните си, а и в дипломата.

Имах съученици, които бяха по-големите "гъзета" и не влизаха почти в никой час, кой работеше, кой вдигаше щанги, кой се напиваше просто - накрая изплющяха всички с пълни двойки или тук таме тройка и са или без средно или със средно ама донякъде. И съжаляват. Но не вярвам някой от пишещите тук в темата да е от тоя тип "бягащи" :)

Devent, абсолютно съм съгласен с теб, но има и една вратичка, че наистина не всички бягащи са мързеливци :)

Аз съм най-големият поддръжник на правилното писане на български, но си виждал какво става във vbox например. Това не е от бягане :D

Сори за големия оф-топик, но темата ми е много интересна :)

Винаги съм си следял материала, дори да съм отсъствал. Никога не съм бягал сам. Когато изчезва целия клас и ти останеш нали знаете какво се случва? 12ти клас често си тръгвахме целия клас, но никога от български/математика. Използвал съм това време за подготовка за изпити и за проекта ми за НОИТ. Радвам се, че не ни пишеха отсъствия по физика/физическо/ИТ/информатика/английски/руски в 12ти клас, защото тогава нищо важно не правехме, а времето беше ценно.

Преди 12 клас не беше така -> не сме си тръгвали всички често (най-много 1-2 часа ИТ/физическо в месеца)
Не съм бягал от час, за да отида в заведение. Учех си за контролните и съм имал 6тици. Винаги.

Това, което каза devent е напълно вярно, но не всички хора, които си тръгват, когато целия клас бяга са мързеливци. Да, ако някой отиде в кафенето е такъв, ама то това си е за негова сметка.

Въпроса е като си отсъствал после да си наваксаш с материала.

Бе едно е да тръгваш от даскало за да кибичиш в кафето и после да твърдиш че не било от мързел, съвсем друго е за да използваш времето за по-полезна дейност.

Еми кво аз да се кефя ,че през всички години имам само 1-2 неизвинени ? говоря от 1 до 12 клас.Само дето сега ми се налагаше та отсъствах няколко дена. ?!

@StormBreaker абсолютно. В 12ти клас обикновено повечето второстепенни предмети са си буквално губи-време. Това вече не е само на учениците проблем, ами и на образователната система :)

Аз винаги съм бягал само от скучни часове или от часове, в които очаквам да ме изпитат, а аз не съм учил. Но повече от 5 неизвинени не съм правил, дори извинени нямах много.

А относно образователната система... пълна помия. Учиш ненужни неща. Дори в университета е така. Вместо да уча нещо по специалността ми (Електроника), ме учат как да чертая шпилки, винтове, болтове и т.н. Ми аз, аджеба, няма да ставам механик, бе.

В гимназията почват да ти пълнят главата със стотици простотии, после защо ученикът не успял да си научи(тука изключвам специалните предмети, те винаги са ми били интересни и никога не ми се е налагало да уча за тях, за да изкарам 6). Еми, като ти сложат 7 часа и ти се падни ден само с разказвателни, как да научиш. Нямам проблем с паметта, но това си е чисто самоубийство. Накрая почваш по География да говориш от какъв химичен елемент е направен Лондон.

Въпреки, че не си получих отговора от господата, все пак ще изложа моето мнение.
Като единици на обществото, наше задължение е да прогресираме, за да:
1. Не тежим на обществото
2. Постигаме положителни резултати в различни сфери в различните преходи в живота ни, което да носи лично удовлетворение, което и в по-нататъшен етап от живота ни би прераснало и в подем в професионално отношение, водещо до независимост във финансов аспект. Защото когато ти се уважаваш, ще те уважават и другите. Защото ти трябва да знаеш какво и колко можеш и да го приложиш на практика, не само на теория. Пълно е с дървени философи, с висшч, които излизат на пазара с големите очаквания, но с малкото възможности. С желание за голяма заплата, но с нежелание за работа.
Това като лек увод.
Като изложение ще кажа, че не съм имал предвид, че който бяга е мързеливец. Напротив. Аз също съм бягал, всъщност бях един от главните инициатори целия клас да си тръгнем, но рядко съм си прекарвал времето по кафенетата и кръчмите. Аз не роптая срещу бягането, роптая срещу издигането на пиедестал въпросната постъпка. Нормално е всеки да прецени кое е по-добре за него. Аз лично съм бягал, защото 12 клас работех, работех и 13-ти клас, и тогава бягах, но не съм си прекарвал времето в кръчмите. И не, не е защото не съм могъл, даже напротив. Родителите ми винаги по това време са ме поддържали и можех да не си мръдна пръста до края на 13 клас, но за мен лично това би било предателство. Предателство, което вие не осъзнавате. Нямате други задължения, никой нищо не иска от вас. Въпрос на лично осъзнаване е точно в момента, в който се взимат най-важните решения, т.е. къде ще уча, ще уча ли, ще работя ли, ще редя плочки по тротоарите ли.. Това са въпроси, които се отлагат за утре и утре и когато дойде време за тяхните отговори, се питаме всъщност какви бяха въпросите, и всъщност толкова ли са били важни? Трябва всеки да се насочи на някъде.
Роптая срещу това, хората да ги мързи да гледат. Да са на принципа - тати носи, мама меси или обратното. И това в никакъв случай, подчертавам, не искам да го преиначавате в думите - който бяга е мързелив. Просто това е един възможен краен продукт от въпросното бягане, популиращо безцелно висене. Не е като да не съм бил ученик, не е като да нямам приятели ученици, не е като да не съм в обществени социални кръгове, които включват ученици.
Всеки има право да си живее както иска. Всеки има право да прецени дали да седи по психология или да ходи при господина по информатика да си говори за с++, или при учителя по физическо да играе футбол или на кафе. Училището дава толкова много избори, които обаче често се подминават в кафето, където рядко се говори на интелигентен език :)
Надявам се този път да съм бил разбран правилно и да не четете първото и последното изречение от поста ми ;)

devent, както и предния ти пост и този има една голяма доза истина, но ти отново слагаш всички под един знаменател и обиждаш и обвиняваш хората, без да ги познаваш.
Аз пак не разбрах какво лошо има да не влезеш в час, а да идеш на едно кафе? Или както сега е модерно, когато децата избягат от час да отидат в Mall-Ът...?
Ти не си ли ходил по кафенета? Кръчми? Дискотеки? ... Да, сега сигурно ще кажеш, че си, но не и в учебно време... Съжалявам, но някак си не мога да повярвам...
Изкарваш го така, че едва ли не само ти си работил докато си учел?
Не съм длъжен да го казвам, но и аз съм бачкал винаги когато съм имал възможност докато съм бил гимназия или в университета. Сигурен съм, че един много голям процент от хората вече са така. Това, че всеки, който понякога открадва по-малко време за себе си .. за приятели.. и отиде на кафе/кръчма/дискотека/мол-ът ... и на всяко друго "не-интелектуално" място, не го прави "мързелив" и "предател", както ти го описваш.
Напълно те разбирам какво се опитваш да кажеш, но с малки изключения не съм съгласен.
И както се казва:
Всеки си има глава на раменете и може да си я използва...

vinsbg каза:
devent, както и предния ти пост и този има една голяма доза истина, но ти отново слагаш всички под един знаменател и обиждаш и обвиняваш хората, без да ги познаваш.

Това казва всичко :?:

vinsbg каза:
Аз пак не разбрах какво лошо има да не влезеш в час, а да идеш на едно кафе? Или както сега е модерно, когато децата избягат от час да отидат в Mall-Ът...?
Ти не си ли ходил по кафенета? Кръчми? Дискотеки? ... Да, сега сигурно ще кажеш, че си, но не и в учебно време... Съжалявам, но някак си не мога да повярвам...
Изкарваш го така, че едва ли не само ти си работил докато си учел?
Не съм длъжен да го казвам, но и аз съм бачкал винаги когато съм имал възможност докато съм бил гимназия или в университета. Сигурен съм, че един много голям процент от хората вече са така. Това, че всеки, който понякога открадва по-малко време за себе си .. за приятели.. и отиде на кафе/кръчма/дискотека/мол-ът ... и на всяко друго "не-интелектуално" място, не го прави "мързелив" и "предател", както ти го описваш.
Напълно те разбирам какво се опитваш да кажеш, но с малки изключения не съм съгласен.
И както се казва:
Всеки си има глава на раменете и може да си я използва...

Нееееее =)
Не слагам всички под общ знаменател. Има прекрасни хора, които са много напред с материала на тези години, за което шапка им свалям. Аз критикувам(съветвам) останалата маса, с неясни цели, парадиращи с безхаберието и хрантутенето си :)
Освен това не искам да обидя никого. Както казах и в първото ми мнение, давам само съвети, критиката е градивна. Ако съм обидил някого, да ме прощава, не е било нарочно.
За да ти отговоря и на въпросите - да бягал съм и то много(да ми е жива и здрава г-жа бившата класна). Да и аз съм прекарвал часове в кафенета, дискотеки, компютърни зали, на пейки, в един китайски ресторат. Но винаги с мярка. Това и апелирам пред вас - всичко с мярка :)

Всеки бяга по различни причини, кой по полезни, кой по не чак толкова. Но едва ли в 12 клас сте имали/ще имате класна, която дори за 1 отсъствие звъни на родители. В 12 клас, да повторя... :(

djman каза:
Всеки бяга по различни причини, кой по полезни, кой по не чак толкова. Но едва ли в 12 клас сте имали/ще имате класна, която дори за 1 отсъствие звъни на родители. В 12 клас, да повторя... :(

Ако става на въпрос -> има такива (колкото и странно да звучи)..
На един приятел (беше от другия клас), неговата класна звънеше буквално за 1 отсъствие.. Направо чупеше телефона да звъни :D

Back
Горе