Проблем със заявка sql

pro12

Registered
То ва ми е заявката
PHP:
SELECT 'comments',
name, id_com
FROM comments 
UNION
SELECT 'news',
ime
FROM news
Така работи но като добавя товова нищо не излиза бяла страница.
PHP:
SELECT 'comments',
name, id_com
FROM comments 
UNION
SELECT 'news',
ime
FROM news
ORDER BY id_com DESC LIMIT 3

пробвай да сложиш ORDER BY за първата заявка преди UNION. Също така си принтирай грешките, защото грешка има, затова е бяла страницата.

"Union" изисква заяявките да връщат еднакъв брой полета!Погледни колко на брой връща първата и колко на брой втората

djman каза:
пробвай да сложиш ORDER BY за първата заявка преди UNION. Също така си принтирай грешките, защото грешка има, затова е бяла страницата.
И така не става Как да сложа проверка за грешки?

Проблема може да идва, от това, че не слагаш апосторфи на колоните, т.е. може name да е запазена дума(мисля че беше). Може и да е от това, че като правиш 2 завки в една(дали с JOIN или с UNION) трябва да кажеш .. ORDER BY `TABLICA`.`pole`. И един съвет, използвай JOIN, а не union - има си причини ;)

Пробвай:

PHP:
SELECT `comments`,

`name`,` id_com`

FROM `comments`

LEFT JOIN   `news` ON `id_new` =  `news`.`id` 

ORDER BY `comments`.`id_com` DESC LIMIT 3
Като "LEFT JOIN `news` ON `id_new` = `news`.`id` " - нагласи си по какво да се засичат. :?:

joTunkiq каза:
Проблема може да идва, от това, че не слагаш апосторфи на колоните, т.е. може name да е запазена дума(мисля че беше). Може и да е от това, че като правиш 2 завки в една(дали с JOIN или с UNION) трябва да кажеш .. ORDER BY `TABLICA`.`pole`. И един съвет, използвай JOIN, а не union - има си причини ;)

Пробвай:

PHP:
SELECT `comments`,

`name`,` id_com`

FROM `comments`

LEFT JOIN   `news` ON `id_new` =  `news`.`id` 

ORDER BY `comments`.`id_com` DESC LIMIT 3
Като "LEFT JOIN `news` ON `id_new` = `news`.`id` " - нагласи си по какво да се засичат. :?:
Така извежда само от таблица коментари.

Оправих се със заявките, но логиката ми е грешна. Аз искам да ми изкарва името на новината в която има коментар. Как може да стане?

Back
Горе