Проблем със селектиране на данни от падащ списък!

vdimova

Registered
Здравейте,
Порових се из форума, но не можах да намеря решение на моя проблем. Правя една система за служители и при въвеждането на служителите имам един падащ списък, с чиято помощ си избирам отдел. Та проблемът ми когато редактирам данните на служителя, как да ми се селектира точно отдела от списъка, но и другите също да си останат активни във същата форма. Правя го с while и заявки.

PHP:
 $myQuery = "SELECT * FROM department";
                                $result = mysql_query($myQuery);

$myQuery2 = "SELECT * FROM department INNER JOIN personnel
                                ON personnel.dep_id=department.dep_id WHERE personnel.per_id='$per_id'";
                                $result2 = mysql_query($myQuery2);

while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                {
                                    echo '<option value="'.$row['dep_id'].'">'.$row['department'].'</option>';
                                    while($row2 = mysql_fetch_assoc($result2))
                                    {
                                    echo '<option value="'.$row2['dep_id'].'" selected>'.$row2['department'].'</option>';
                                    }
                                }

Надявам се някой да може да ми отговори възможно най-скоро, защото ми е спешно. Благодаря предварително!

ми до колкото съм рабрал трябва да стане така проверяваш човека в кой отдел е от базата след това в while слагаш един if който да проверява отдела който е се прави като опция дали съвпада с този на служителя ако съвпада го правиш selected ако не не го правиш и така... дано да съм те разбрал и помогнал

П.С. Мисля, че темата не е за този раздел!

Извинявам се ако темата не е на място. Помогна ми да, дано и направя кода както трябва.

Back
Горе