Здравейте,
Порових се из форума, но не можах да намеря решение на моя проблем. Правя една система за служители и при въвеждането на служителите имам един падащ списък, с чиято помощ си избирам отдел. Та проблемът ми когато редактирам данните на служителя, как да ми се селектира точно отдела от списъка, но и другите също да си останат активни във същата форма. Правя го с while и заявки.
Надявам се някой да може да ми отговори възможно най-скоро, защото ми е спешно. Благодаря предварително!
Порових се из форума, но не можах да намеря решение на моя проблем. Правя една система за служители и при въвеждането на служителите имам един падащ списък, с чиято помощ си избирам отдел. Та проблемът ми когато редактирам данните на служителя, как да ми се селектира точно отдела от списъка, но и другите също да си останат активни във същата форма. Правя го с while и заявки.
PHP:
$myQuery = "SELECT * FROM department";
$result = mysql_query($myQuery);
$myQuery2 = "SELECT * FROM department INNER JOIN personnel
ON personnel.dep_id=department.dep_id WHERE personnel.per_id='$per_id'";
$result2 = mysql_query($myQuery2);
while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
{
echo '<option value="'.$row['dep_id'].'">'.$row['department'].'</option>';
while($row2 = mysql_fetch_assoc($result2))
{
echo '<option value="'.$row2['dep_id'].'" selected>'.$row2['department'].'</option>';
}
}
Надявам се някой да може да ми отговори възможно най-скоро, защото ми е спешно. Благодаря предварително!