Проблем със слотовете за рам

anonymous12

Registered
С Windows 8.1 съм и искам да попитам днес купих 2ГБ рам,защото имах 1ГБ сложих и 4-те плочки на 4-те слота и слот 3 и 4 не ми работи махнах едната плочка,защото и преди ми е правил такъв проблем единия слот и сигурно е изгорял,а другия си работеше,защото преди бях с 3плочки и сега и другия не работи и само жълтите слотове работят,а оранжевите не от какво може да е ?

Най вероятно е от самата рам. Ако си взел различни марки, различни мощности, са в конфликт. Тия неща се гледат преди да купуваш.

Е защо тогава като сложа в жълтия слот от новата плочка и от старата работят пак без проблем и показва,че разполага с 1.50ГБ ?

Надявам се новата рам да е ддр2 800mhz максимум. Ако е така просто пробвай старата рам на всеки слот, така ще разбереш дали някой не работи.

- Двете нови рам плочки ги слгаш на един цвят, а старта плочка на другя цвят.
Две еднакви рам плочки винаги трябва да седят на еднакви слотове(цветови - една до друга).

Ако не стане пробваш:
- Всяка една от плочките самостоятелно и да поработи ПС 10 - 15мин. през това време тестваш. Винаги слагай на ПЪРВИ СЛОТ, ако всички работят, пробваш по всеки слот. Ще установим от къде идва проблема.

А между-другото в БИОС имаше да се нагласят честотите нещо, може да хвърлиш и едно око там, да не прави този проблем от настройките на БИОС.

eddyy93 каза:
- Двете нови рам плочки ги слгаш на един цвят, а старта плочка на другя цвят.
Две еднакви рам плочки винаги трябва да седят на еднакви слотове(цветови - една до друга).

Ако не стане пробваш:
- Всяка една от плочките самостоятелно и да поработи ПС 10 - 15мин. през това време тестваш. Винаги слагай на ПЪРВИ СЛОТ, ако всички работят, пробваш по всеки слот. Ще установим от къде идва проблема.

А между-другото в БИОС имаше да се нагласят честотите нещо, може да хвърлиш и едно око там, да не прави този проблем от настройките на БИОС.
Значи направих така първо пробрах с новата плоча сложих я на отделни слотове на жълтите работи,а като сложа на оранжевите отказва лампичката на монитора стой оранжево не се включва компютъра.После пробрах със старата и пак същото като при 1ГБ в жълтите ОК в оранжевите отказва после пробрах по двойки слагам сложих 1ГБ в жълтите ОК сложих и в оранжевите и пак не включва така и със старите. После сложих едната плочка 1ГБ в жълтия слот и другия в оранжевия и между тях старта плоча тръгна с 1.5ГБ,а плочките в слот 3 и 4 не ги чете. В БИОС честотите са зададени на auto и гледах работят на 333mhz

Значи това което разбрах е, че всички плочки работят на няколко определени слота.

Виж слотовете, който смяташ че не работят под лампла, заедно с една лупа(за по лесно), дали всички метални крачета са си на мястото. Гледай да няма някой изместени, заседнали назад и т.н. Ако има вземи една безопасна игла или пинсета, или каквото влиза да си ги наместиш.

Всички тези смяни на рампаммета и човъркания по ПС ги правиш след като изкараш захранващия кабел от захранването и задършиш бутона за включване на ПС 2 - 3 секунди и след това го пускаш бутона и започваш.

Мерси много видях и наистина в единия слот имаше един изкривен метал,а в другия 3 изкривени и сега всичко е ОК и всички слотове работят

Ужас, и на мен ми трябва една плочка 2гб, ама 55лв... Ще се поразровя из продавалник.

Back
Горе