Проблем със сортиране на числа

streleca_stz

Registered
Здравейте съфорумници,

Имам един проблем, с който не мога да се справя. Искам да сортирам записи в БД, които имат специфичен номер, но някои от тях трябва да започва с 0. Иначе казано да са под примерно реда - 01, 02, 03, 1, 2, 3 ... n

Проблемът обаче идва с това, че заради нулата се налага да направя колоната за номерата varchar, което тотално оплесква подреждането им и не става по старомодния метод с "ORDER BY ASC".

Ще се радвам ако някой може да предложи решение на проблема ми. :)

streleca_stz каза:
Здравейте съфорумници,

Имам един проблем, с който не мога да се справя. Искам да сортирам записи в БД, които имат специфичен номер, но някои от тях трябва да започва с 0. Иначе казано да са под примерно реда - 01, 02, 03, 1, 2, 3 ... n

Проблемът обаче идва с това, че заради нулата се налага да направя колоната за номерата varchar, което тотално оплесква подреждането им и не става по старомодния метод с "ORDER BY ASC".

Ще се радвам ако някой може да предложи решение на проблема ми. :)

1. Google it.
2. Find the answer.

[sql]ORDER BY convert(`field`, decimal) DESC;[/sql]

Благодаря за отговорът, наистина помогна, но при извеждането на резултатите нулата се премахва, а на ме ми трябва да се вижда. Има ли шанс да се изкарва и тя?

BTW - Всъщност абсолютно винаги преди да реша да пиша във форума първо се опитвам да намеря проблемът, който ме дерзае в Интернет. В повечето случаи успявам сам да намеря решението, но в случая ми излизаха все резултати с функциите sort/unsort, които не ме устройваха.

Back
Горе